Giurgiuvenii vor plati aceleasi impozite și taxe locale ca anul trecut

 

Taxele si impozitele raman la aceleasi sume ca in 2018 la Giurgiu. Nu la fel se va proceda in cazul cladirilor si terenurilor neingrijite . Proprietarii acestora vor plati majorari de taxe, iar cine isi achita datoriile pana pe 31 martie, primeste o reducere de 10 procente.

Contribuabilii giurgiuveni vor plăti în anul fiscal următor același impozit pe clădiri, terenuri sau auto ca în 2018. De exemplu, pentru un teren intravilan cu construcții situat în zona A a orașului, o persoană fizică sau juridică va plăti în continuare 7553 lei/ha, pentru unul situat în zona B a orasului – 5269 lei/ha, 3335 lei/ha – în zona C și 1763 lei/ha – în zona D. De asemenea, nivelul aplicabil din anul fiscal 2019 pentru o clădire cu cadre din beton armat sau cu pereții exteriori din cărămidă arsă sau alt material supus unui tratament termic/chimic este de 1000 lei/mp, la fel ca anul trecut.

Excepție fac clădirile și terenurile identificate ca neîngrijite, pentru care proprietarii vor plăti de la 1 ianuarie 2019 un impozit majorat. În această situație se află 40 de clădiri de pe raza municipiului Giurgiu, care vor fi supraimpozitate cu un procent de până la 500%, stabilit în limita cotelor prevăzute de codul fiscal și de HCL nr. 3/2016.

În ceea ce privește bonificația pentru plata cu anticipație a dărilor, și în 2019 cei  care își achită impozitul pe clădiri, pe teren sau pe mijloacele de transport până la data de 31 martie vor beneficia de o reducere de 10 procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *