Groapa de la Gorneni

Aduceam in fata opiniei publice in urma cu un an un caz de abuz , de sfidare a legii si a bunului simt , petrecut in inima judetului Giurgiu , in vazul si sub nasul autoritatilor .
Pe Drumul National 6 Bucuresti-Alexndria , la intrarea in satul Gorneni , sat apartinand comunei Iepuresti , pe partea dreapta in directia de mers catre Alexandria la numai cateva zeci de metri de la rambleul drumului , a aparut o groapa pe cateva hectare bune , adanca de vreo 4-5 metri .
Curiozitatea ne-a impins sa intrebam ce e cu respectiva groapa .
Paznicul gropii ne-a primit vesel si amabil si l-a sunat pe responsabilul cu ,,craterul” de la Gorneni .
Responsabilul este , nimeni altul decat domnul Iulian Andrei , fratele directorului de la ,,Apele Romane Giurgiu” , domnul Mircea Andrei .
Domnul Iulian Andrei ne-a explicat ca n-a avut nevoie de vreun aviz de la instiututia condusa de catre fratele sau , pentru simplul motiv ca excavatia se opreste fix acolo unde ,,se da de apa”.
Ne-am continuat cercetarile si am aflat ca terenul agricol pe care s-a facut excavarea apartine unui cetatean grec plecat din Romania si ca pamantul extras este vandut firmei care construieste soseaua de centura a orasului Mihailesti .
A trecut , asa cum spuneam , mai bine de un an de cand publicatia noastra aducea la cunostinta opiniei publice si a autoritatior , chestiunea cu groapa ilegala de la Gorneni .
Si ?!……Si nimic .
Domnul Iulian Andrei a continuat sa extraga pamant din groapa si sa-l vanda , primaria comunei Iepuresti nu l-a deranjat , nici Agentia pentru Protectia Mediului , nici Directia Agricola Giurgiu pentru scoaterea din circuitul agricol a suprafetei de teren pe care s-a excavat si binenteles nici Apele Romane , institutia pastorita de catre domnul Mircea Andrei , fratele ,,extractorului” de pamant Iulian Andrei , numai pentru ca acesta din urma in sapatura lui n-a ,,dat” de apa .

10.03.2019
Costel Dumitru

In curand vom veni cu povestiri despre salba de balastiere rasarite pe Arges , despre care domnul director Mircea Andrei ,,nu stie” nimic .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *