Grupare infractionala organizata in Giurgiu, destructurata de DIICOT . Cinci personae la audieri

Politistii de la Combaterea Crimei Organizate Bucureşti au efectuat joi 21 februarie , zece percheziţii  domiciliare in trei comune giurgiuvene, dar si in orasul Giurgiu. Descinderile au fost facute la personae  banuite ca în perioada 2012 – 2019, au constituit  un grup infracţional organizat pe principiul unei veritabile întreprinderi infracționale constituită pe criterii familiale, cu scopul de a obtine  venituri impresionante prin camătă, șantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, proxenetism și spălare de bani.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului Giurgiu, respectiv a comunelor Putineiu, Izvoarele și Slobozia, județul Giurgiu, pentru  destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, fals în declarații, proxenetism şi spălare de bani în formă continuată.


Curat- murdar! Contracte fictive cu dobanzi incluse, totul prin birouri notariale.

Grupul  infracţional organizat ,cu o deosebită notoritatea negativă locală, este banuit ca  în perioada 2012 – 2019 a functionat pe principiul unei veritabile întreprinderi infracționale constituită pe criterii familiale condusă de ,,pater familias”, respectiv liderul grupării, Din grupare faceau parte tatăl, cei doi fii ai acestuia, fosta soție, mama liderului, fosta sa concubina, fiica sa și tatăl acesteia dar și alte persoane apropiate.


Membrii grupării s-au erijat în reprezentanții unei virtuale microîntreprinderi financiar-nebancară capabilă să acorde împrumuturi cu dobânzi cuprinse între 5%-10% cu condiția lăsării de către ,,clienți” a unor bunuri mobile sau imobile cu titlu de garanție.
Înainte de contractarea împrumutului sau după acordarea unei prime tranșe ,,clienților” li se cerea să încheie prin notriat contracte de vânzare-cumpărare cu persoanele din grupul infracțional având ca obiect diverse bunuri mobile sau  imobile  deținute de cei care se împrumutau, valoarea contractelor fictive incluzând și suma dobânzilor solicitate.
În cazul în care persoanele care au împrumutat bani cu camătă nu puteau restitui sumele se  proceda la executarea lor silită.De asemenea, când debitorii erau în imposibilitatea restituirii dobânzilor fixate erau amenințați și agresați fizic si verbal .

Si familisti si  proxeneti. Cum si unde functiona reteaua de prostituate.

Si  activitatea de proxenetism derulată de către membrii grupului se derula în același format familial .Tinerele dispuse să se prostitueze erau racolate din țară prin intermediul unor anunțuri telefonice sau direct de către membrii săi și li se cerea să se deplaseze sau erau transportate cu autoturismul de către aceștia în Franța.
Acolo erau cazate în diverse apartamente din Paris, Cannes sau Nisa, închiriate de către fosta concubină a liderului grupării, unde de altfel prestau și serviciile sexuale contra cost.
Pentru a evita eventualele controale din partea Poliției Franceze aceste locuințe erau schimbate la interval de maxim doua luni, iar telefoanele  prostituatelor a erau păstrate de către fosta concubină , care le comunica persoanelor dornice să apeleze la serviciile grupării adresele unde se aflau acestea.Până în prezent au fost identificate 7 dintre tinere care s-au prostituat în beneficiul grupului infracțional, Fiecare prostituata achita  membrilor grupării,,jumătate” din suma obținută.

În urma acestor perchezitii au fost ridicati și indisponibilizati aproape  80.00 lei,  mai bine de 16.000  Euro, aproximativ 300 grame bijuterii din aur, agende conținând însemnări cu sumele acordate cu titlu de camătă, titluri de proprietate, contracte de vânzare cumpărare, înscrisuri doveditoare ale unor transferuri bancare, 3 autoturisme de lux, aparatură destinată minării de monedă virtuală bitcoin, 2 legitimații cu înscrisurile unui ONG având ca obiect combaterea traficului de droguri, telefoane mobile, si stick-uri de memorie.
La sediul D.I..I.C.O.T. – Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, un cinci personae .

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *