Giurgiu-Tribune

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN EVAZIUNE FISCALĂ ÎN DOMENIUL COMERȚULUI CU AUTOTURISME SECOND-HAND, DESTRUCTURATĂ

În urma celor 175 de percheziții desfășurate marți, 25 februarie, au fost indisponibilizate 39 de autovehicule, în valoare de peste 1 milion de  euro. De la locațiile unde s-a descins au fost ridicați aproximativ 120.000 euro în numerar (lei și valută).

Perchezițiile desfășurate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au vizat locuințe din București și 20 de județe (Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea), în cadrul a cinci dosare penale în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Prejudiciul cauzat este de peste 35.000.000 de lei.

Au fost puse în aplicare 19 mandate de aducere. În ceea ce privește măsurile preventive, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de 7 persoane. Ieri, 26 februarie, au fostderulate activități de instituire a măsurilor asigurătorii.

În cauză, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a oferit sprijin în vederea asigurării plasării autovehiculelor indisponibilizate și ridicate în spații special amenajate de depozitare, iar suportul operativ a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

În continuare, în vederea întregirii probatoriului, investigațiile sunt continuate.

Mai multe despre acțiune citiți aici:

https://www.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/grupare-specializata-in-evaziune-fiscala-in-domeniul-comertului-cu-autoturisme-second-hand-destructurata

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Bucureşti, Str. Mihai Vodă, nr. 6, sector 5, România

Tel: +4 021.316.66.65 

www.politiaromana.ro

https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/
Visits: 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *