web analytics
Giurgiu-Tribune

Guvernul a alocat azi 47 de miliarde lei pentru plata însoțitorilor din Giurgiu

S-a terminat ședința de guvern în care au fost două puncte importante pentru județul Giurgiu: alocările din fondul de rezervă bugetară pentru asigurarea cheltuielilor unităților administrativ teritoriale pentru plata îndemnizațiilor persoanelor cu dizabilități și plata drepturilor asistenților personali, dar și alocarea unor sume la bugetele locale pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, prin care municipiul Giurgiu a primit suma de 5 milioane lei.

De asemenea, bugetele unităților administrativ teritoriale din județ care nu și-au putut acoperi din surse proprii (pentru că în multe cazuri din cauza contextului pandemic încasările la bugetele locale au scăzut) sumele pentru plata la zi indemnizatiilor persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor au fost suplimentate de #GuvernulPNL în total cu aprox. 17 milioane lei.

Municipiului Giurgiu i-a fost alocată suma de 4,7 milioane lei pentru acoperirea cheltuielile de personal care nu fuseseră bugetate până la finalul anului.
In total, municipiului Giurgiu i-a fost alocată astăzi o sumă suplimentară de aproape 10 milioane lei.

Domnul primar Adrian Anghelescu, așa cum a promis, va recupera aceste întârzieri, care nu ar fi trebuit sa existe dacă și vechea administrație ar fi tratat cu prioritate cheltuielile de personal și nu ar fi fost preocupată de politizarea acestui subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *