Guvernul Orban a picat. Ce spune legat de acest subiect liderul liberalilor giurgiuveni, Dan Motreanu

Guvernul Orban a picat. Moțiunea a trecut cu 261 de voturi „pentru”. Klaus Iohannis, va intra în consultări cu parlamentarii pentru desemnarea viitorului premier.  Guvernul Orban îşi va continua activitatea la Palatul Victoria, cu atribuţii restrânse, în calitate de Executiv interimar până la numirea unui nou premier şi instalarea altui Guvern.

Moţiunea de cenzură a fost depusă de PSD, susţinut de UDMR, după ce Guvernul Orban şi-a angajat raspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în doua tururi.

Ce spune legat de acest subiect liderul liberalilor giurgiuveni, Dan Motreanu

“Majoritatea toxică constituită ad-hoc: PSD, UDMR, PRO – România a decis astăzi să saboteze interesul românilor și să dărâme Guvernul Orban, doar de frica votului popular.Liderii acestor majorități vor un sistem de vot într-un singur tur și ignoră voința românilor. Nu le pasă decât de interesele lor, ale clicii de partid, și demonstrează, încă o dată, că nu înțeleg nimic din lecțiile democratice pe care electoratul le-a oferit în ultimul an.Guvernul PNL a avut responsabilitatea să își asume răspunderea, fiind conștient de riscul pe care și-l asumă. Diferența dintre noi, liberalii, și această majoritate de conjunctură, constă în faptul că noi avem curajul să punem în practică dorințele românilor, ne gândim strict la interesele lor și luăm decizii în consecință.Astăzi, am pierdut o luptă în Parlament, dar nu bătălia finală pentru drepturile și libertățile românilor și, foarte important, am câștigat încrederea lor. PNL va merge până la capăt pentru interesele românilor și pentru România Normală pentru dezvoltare, bunăstare și reformă responsabilă, atât de la București, cât și de la Bruxelles.” şi-a exprimat punctul de vedere europarlamentarul Dan Motreanu pe pagina sa de facebook. https://www.facebook.com/danstefan.motreanu/

Guvernul Orban va continua să îşi desfaşoare activitatea la Palatul Victoria, dar va avea atribuţii restrânse, în calitate de Executiv interimar până la numirea unui nou premier şi instalarea altui Guvern.

Urmează aşadar ca presedintele Klaus Iohannis, să invite partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea viitorului premier.

Dacă două propuneri consecutive de premier vor fi respinse de senatori şi deputaţi, presedintele Romaniei poate dizolva Parlamentul, şi vor fi convocate alegeri legislative anticipate.

Motiunea de cenzura a fost depusa de PSD, sustinut de UDMR, dupa ce Guvernul Orban şi-a angajat raspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în două tururi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *