“Icoana, vestitoarea bucuriei Nașterii Domnului”- Vernisaj la Muzeul Județean “Teohari Antonescu”

În data de 4 decembrie, la sediul central al Muzeului Județean “Teohari Antonescu” din Giurgiu a fost vernisată o expoziție de obiecte bisericești restaurate.


“Odoare bisericești – între neantizare și renaștere” este un eveniment muzeal organizat de Muzeul Județean “Teohari Antonescu” din Giurgiu, care are rolul de a arăta importanța procesului de restaurare a obiectelor pentru păstrarea lor, atât în spațiile de expunere culturală, cât și în cele de cult.


Obiectele bisericești au fost restaurate în decursul a câțiva ani de către domnul expert restaurator Dan Iliescu care a fost ajutat în munca sa de restauratoarea Alexandra Cristică, ce este, dealtfel și diaconiță.

La eveniment au fost prezenți muzeografi, artiști, mulţi iubitori de artă, elevi, dar și o delegatie de preoți condusă de Părintele Arhimandrit Dr. Teodor Șerban, vicar al Episcopiei Giurgiului.


Obiectele expuse sunt aduse atât din orașul cât și din județul Giurgiu și sunt însoțite de o serie de panouri care prezintă modul în care au ieșit la lumină prin restaurare obiectele în cauză.

Aici se remarcă în mod deosebit două lucrări importante: o Icoana a Maicii Domnului argintată și o Candelă din argint.
Această expoziție va putea fi vizitată în toată luna decmbrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *