web analytics
Giurgiu-Tribune

“If you can`t reuse it, refuse it!” – “Daca nu poti recicla, refuza! “ – mottoul anului de Ziua Mondiala a Mediului

Mediului inconjurator- prioritate  la nivel mondial 

In fiecare an, pe 5 iunie, sarbatorim “Ziua Mondiala a Mediulu”i , prilej de a atrage atentia asupra mediului inconjurator , fenomen care in ultimii ani a devenit una dintre prioritatile la nivel mondial .

Aniversarea acestei zile a fost stabilita in anul 1972 in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite , cu scopul de a marca deschiderea Conferintei de la Stockholm asupra mediului. Tema anului 2018, aleasă de UNEP (Programul Națiunilor Unite Pentru Mediu) este“ Beat plastic pollution!”, având motto-ul “If you can`t reuse it, refuse it!”.

Si la Giurgiu, filiala judeteana organizeaza maine o serie de activitati.

Agentia de Protectie a Mediului si-a propus ca in acest an să aduca in atentia tinerei generații importanța reducerii consumului de plastic, dar și posibilitatea colectării si reciclării lui în scopul producerii de noi articole, cu un consum mai mic de energie si combustibili.
De exemplu , maine, 5 iunie, la Giurgiu, incepand cu ora 12 , la sediul agentiei judetene, va fi organizata “ Parada Costumelor ECO”, in care vor defila purtand tinute haioase si ingenioase , elevii din patrru scoli din oras ; Sc. gimnaziala “Academician Marin Voiculescu”, Sc. gen. nr. 7, Sc. gen. “Mihai Eminescu” si Sc. gimnaziala “ Sf. Gheorghe” .
Participantii vor primi diplome, premii si  dulciuri drept recompense pentru cele mai frumoase si mai ecologice costumatii .
De asemenea vor fi diseminate materiale informative privind importanta protejarii mediului inconjurator.

Nu ferm uzului excesiv de plastic de unica folosință

Tema de lupta pentru protejarea mediului in 2018, spun organizatorii , invită guvernele, industriile comunitatea și oamenii să colaboreze pentru a găsi soluții sustenabile de reducerea producției si uzului excesiv de plastic de unica folosință, care poluează apele si solul, afectând pe termen lung calitatea vieții și a sănătății umane.

Camelia Sachetti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *