Imbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, ascunse printre bagajele unui autocar

Vedem deseori persoane, pe stradă, persoane care poartă îmbrăcăminte sau încălțăminte cu însemnele unor mărci cunoscute, însă nu toate sunt originale, ci cumpărate de pe piața neagră, aduse în special din Turcia.

Asta în cazul în care astfel de produse trec de filtrul polițiștilor de frontieră și ajung la comercializare.

De cele mai multe ori, însă, mari cantități de îmbrăcăminte și incălțăminte sunt confiscate la graniță, în urma controalelor de rutină, în special în cazul autocarelor care efectuează curse România-Turcia și retur.

Chiar ieri, 30 martie, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit , ascunse printre bagaje, într-un autocar care venea din Turcia, saci din plastic de culoare neagră dar și cutii din carton, care conțineau 26 de articole vestimentare, 114 perechi de încălțăminte tip sport, 231 de parfumuri precum și 12 de articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, un cetățean turc, în vârstă de 49 de ani și un cetățean român, în vârstă de 47 de ani.

Aceștia au declarat autorităților faptul că au achiziționat bunurile din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul României.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 77.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *