Impostura, incompetența si amatorismul pot duce la tragedii

Trei luni au trecut de când o echipă de muncitori a montat în centrul satului Palanca doua indicatoare .
Unul ne atenționază că în numai câteva sute de metri drept înainte avem un pod în lucru, celalalt este un indicator  pe care scrie mare ,,OCOLIRE” și care ne indică ruta ocolitoare….
Ruta ocolitoare este pe strada Bisericii-Vechi cu trecere pe podețul de peste Sabar, până in strada Gogora și prin strada Eugen Boureanu direct în DJ 401A- strada Domnească cu un ocoliș de vreo doi kilometri .
Nu, n-am să mă refer la faptul că de la data de când au dărâmat vechiul pod toate zilele de iarnă permiteau lucrul, cu excepția sărbătorilor, dar constructorii au dărîmat, au vîndut podul de metal și au fugit.

…..Am să ma refer la tragedia care pândește ,,ghemuită” sub podețul de metal care leagă Gogora de Biserica-Veche.
Intr-una din zilele trecute am dat prioritate unui microbuz, plin ochi cu călători, ce aprține firmei care face transportul în comun dintre Florești-Stoenești, București și retur .
Microbuzul se afla pe podeț, în mijlocul acestuia.
-Cât să cântatrească un microbuz ticsit cu douăzeci de persoane mature ?
Vreo 5 tone, mi-a răspuns un amic mai priceput intr-ale vehiculelor de transport .
Atunci am avut revelația podinei din ulucă de salcâm peste care sunt turnate straturi succesive de asfalt și care compun carosabilul podețului.
Am coborât sub pod, iar imaginile de mai sus, cred că ma scutesc de orice comentariu .
Si totuși am să transmit autorităților din Florești-Stoenești că podina din lemn care susține carosabilul este putrezită in proporție de 60%
Scândurile s-au indoit și sunt gata să cedeze sub greutatea tonelor de oțel care le apasă zilnic, într-o luptă nedreaptă, ilegală și inegală.
-Atunci când s-a dat rută ocolitoare,Biserica-Veche-Gogora, a verificat cineva starea podețului ?
Nu, nu cred !
-Stiți ca microbuzele firmei de transport în comun trec încărcate uneori până la refuz pe podețul cu podina putrezită ?

Prin acest articol, rog organele abilitate ale statului să intervină pe lângă autoritățile locale din comuna Florești-Stoenești pentru ca acestea să facă lucrari de reabiltare a carosabilului de pe podeț, înainte să fie prea târziu !

Constantin Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *