,,Imprastiatul”… de la Adunati

Comuna Adunatii-Copaceni, comuna situata pe malul drept al albiei inferioare a raului Arges, este una dintre cele mai frumoase si mai prospere localitati din judetul Giurgiu.
Asezarea geografica fericita, in imediata apropiere a municipiului Bucuresti, vecinatatea soselei rapide Bucuresti-Giurgiu (DN5) si apartenenta la localitate a unor personaje influente din politica si business-ul finalului de prim deceniu al mileniului, au facut din Adunatii-Copaceni o localitate care s-a dezvoltat constant.
Adunatii-Copaceni a avut sansa sa devina Otopenii din estul Bucurestiului.
Povestile cu si despre aeroportul de la Adunatii-Copaceni au tinut prima pagina a ziarelor timp de aproape 10 ani.
Acum subiectul e depasit,, anost si fara esenta,…. ca o gluma rasuflata.
Cu toate acestea, viata in Adunatii-Copaceni, continua cu zbuciumul specific localitatilor pline cu oameni harnici, gospodari si ,,orientati”.
Linia de centura a localitatii , care coincide cu soseaua rapida Bucuresti-Giurgiu i-a privat pe producatorii din Adunatii-Copaceni de posibilitatea vanzarii produselor direct de la poarta, dar n-a constituit nici o clipa vreun impediment in dezvoltarea productiei si comertului specific agricultorii,legumicultorii si floraritului , activitati datorita carora cei din Adunatii-Copaceni au devenit celebrii in toata tara.
Si mai au cei din Adunatii-Copaceni cu ce se mandri.
Au cea mai frumoasa cladire in care functioneaza primaria din judetul Giurgiu si una din cele mai frumose din tara.
Asa cum spuneam, localitatea s-a dezvoltat constant intre anii 2008 si 2016, ani in care s-a asfaltat mult , ani in care fost data in functiune reteaua de apa , ani in care au fost accesate proiecte cu finantare europeana, Masura 322 FEADR in 2009 in valoare de 2,5 milioane de euro si alte multe milioane prin surse de finantare guvernamentale (OG.7, HG.577).
Perioada de prosperitate si progres a coincis cu administratia liberala a comunei si cu perioada in care primar al comunei a fost liberalul Ion Tache.
Dar….pentru ca trebuia sa existe si un dar, alegerile locale din iunie 2016 au adus in ,,dar” localnicilor din Adunati, Darasti, Mogosesti si Varlaam o administratie PSD-ista si un primar deasemena lolo’ precum carminul.
Din iunie 2016 la Adunatii-Copaceni timpul si-a luat patru ani de repaus.
S-au mai asfaltat razlet cateva stradute, dar comuna e imbacsita ,murdara si impietrita.
Primarul Dan Rusu  a devenit celebru pentru luarile de cuvant antologice de pe la sedintele PSD-iste, pentru camarila trans-partinica pe care si-a creat-o si pe care o cultiva cu febrilitate , pentru scandalurile si bataile pe care le genereaza inclusiv in sediul primariei si pentru escapadele galante asezonate cu vin mult si cu lautari scumpi.
De toate stie dom primar Rusu Dan , doar la administratie e repetent diplomat.
Intr-un articol viitor va vom povesti cum a reusit Dan Rusu sa darame sediul fostei primarii , cladire in care cu doar sase ani in urma se investise peste doua miliarde de lei vechi si in care functionau un cabinet medical individual si un cabinet stomatologic. La Cabinetul stomatologic se efectuau tratamente subventionate de Casa de Asigurari de Sanatate pentru copii si  pentru persoane cu venituri mici.
-Unde sunt scaunele profesionale pentru cabinete stomatologice, achizitionate de primaria Adunatii-Copaceni ?
-De ce a fost necesara demolarea cladirii fostei primarii in contextul in care Consiliul Local detine terenul necesar pentru constructia unui nou dispensar prin PNDL ?
-De ce nu se tin niciodata sedintele pe comisii de specialitate la Consilul Local al comunei Adunatii-Copaceni ?
-De ce apar semnaturi ale consilierilor absenti la sedintele Consiliului Local pe Hotararile de Consiliu ?
Sunt intrebari carora intr-un viitor apropiat ,deja celebrul ,,Imprastiat din Adunati” Dan Rusu, va trebui sa le dea raspunsuri .
Probabil in prima duminica a lui iunie din 20 20 cum ar zice sefa lu’ dom primar Rusu, Viorica Vasilica de Videle

Va urma…..

Cel putin partea a doua a acestui material este un pamflet, tratati-l in consecinta !

29 iulie 2019
Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *