În 2023, numarul acțiunilor publice a înregistrat un trend crescător față de anul precedent

În anul 2023, la nivelul județului Giurgiu s-au 195 de acțiuni de asigurare a ordinii publice, la care au participat peste 1.400 de jandarmi. Dintre aceste acțiuni, se remarcă ca având caracter complex și grad de risc mediu: Zilele Municipiului Giurgiu, sărbătoarea ”Sfintei Maria”, Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2023.În decursul anului 2023 au fost identificate și o serie de dificultăți și neajunsuri, generate în principal de insuficiența personalului necesar executării misiunilor.
Comparativ cu anul 2022, se înregistrează o creștere cu 8,33% (+15 misiuni), generată în principal de trendul ascendent în anul 2023 al adunărilor publice caracterizate prin diversitate și complexitate, în special la manifestările cultural-artistice și acelor de protest.
În anul 2023, pe parcursul desfășurării acțiunilor de asigurare a ordinii publice în zona de competență a I.J.J. Giurgiu, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, care să influențeze negativ climatul de ordine și siguranță publică sau să aibă impact mediatic negativ asupra populației.
De asemenea, nu au fost acțiuni de intervenție în forță pentru restabilirea ordinii publice, situația fiind similară cu anul 2022.
Inspectorul-șef al I.J.J. Giurgiu a vorbit și despre partea mai puțin pozitivă cu care se confruntă inspectoratul: ”Deși în decursul anului 2023, jandarmii giurgiuveni și-au îndeplinit cu succes obiectivele stabilite, au fost identificate și o serie de dificultăți și neajunsuri, generate în principal de insuficiența personalului necesar executării misiunilor.”
”Pentru anul 2024, prioritar pentru I.J.J. Giurgiu este să identifice disfuncțiile, riscurile și amenințările la adresa ordinii publice, să adopte deciziile optime pentru soluționarea acestor crize, să prevină evoluția lor și să asigure revenirea la normalitate, pentru a atinge nivelul optim de performanță.”, a concluzionat inspectorul-șef al I.J.J. Giurgiu, Andrei Diaconescu, în cadrul Ședinței Coegiului Prefectural Giurgiu coordonat de Prefectul Județului Giurgiu, Florentina Stăănculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *