Giurgiu-Tribune

În arest preventiv după ce a fost acuzat că firma sa a îngropat deşeuri în zona unor balastiere din Ilfov şi Giurgiu şi a poluat râul Argeș

Patronul unei societăţi de salubrizare din judeţul Giurgiupe este acuzată că a poluat râul Argeș și zone din apropierea Capitalei, din Ilfov și Giurgiu.Sute de tone de gunoi strâns din parcurile din Sectorul 1 al Capitalei ar fi fost aruncate și îngropate în zona unor balastiere din Ilfov şi Giurgiu .

Dosarul a fost deschis după percheziţiile de amploare de marţi . Potrivit Digi24, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost emis de magistraţi ai Judecătoriei sectorului 1, care au admis  cererea de arestare preventivă a patronului firmei.

„În perioada 26.07.2019 – 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii.

Visits: 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *