În județul Giurgiu , din 29 de adăposturi doar 3 sunt operative

În urma inspecțiilor efectuate de către comisia mixtă desemnată la nivelul Instituţiei Prefectului – judeţul Giurgiu, la adăposturile de protecție civilă existente în municipiul Giurgiu şi în oraşul Bolintin Vale a reieșit un număr redus al adăposturilor de protecție civilă operative; 3 din 29 .

Alte constatări ale acestei comisii gasiți in comunicatul de mai jos:


                                   Comunicat de presă

                     

Ca urmare a verificărilor/inspecțiilor efectuate de către comisia mixtă desemnată la nivelul Instituţiei Prefectului – judeţul Giurgiu, la adăposturile de protecție civilă existente în municipiul Giurgiu şi în oraşul Bolintin Vale, vă aducem la cunoștință că au fost centralizate următoarele rezultate:

 • La nivelul municipiului Giurgiu:

 • Numărul redus al adăposturilor de protecție civilă operative (3 din 29);

 • Garniturile de la UME și OME neetanșe, neconforme sau inexistente (26 din 29);

 • Adăposturile de protecție civilă sunt neigienizate (19 din 29);

 • Adăposturile de protecție civilă au țevi și conducte în interior (13 din 29);

 • Instalații filtroventilație nefuncționale sau lipsă (5 din 29);

 • Lipsă instalații electrice (3 din 29);

 • Instalație sanitară lipsă sau nefuncțională/dezafectată (13 din 29);

 • Adăposturile de protecție civilă sunt inundate sau parțial inundate, în urma ploilor (5 din 29);

 • Lucruri necorespunzătoare depozitate în adăposturile de protecție civilă.

 • La nivelul orașului Bolintin Vale:

 • Adăpostul de protecție civilă din cadrul Primăriei orașului Bolintin – Vale este neoperativ: Garniturile de la UME și OME sunt inexistente, spațiul este neigienizat, instalațiile de filtroventilație, sanitară și electrică lipsesc.

 Având în vedere faptul că orașul Mihăilești nu dispune de nici un adăpost de protecție civilă, a fost transmisă o adresă către Primărie, prin care a fost solicitată dispunerea măsurilor necesare pentru identificarea unor noi spații care să poată fi folosite cu destinația de adăposturi de protecţie civilă, în virtutea respectării normelor legale și totodată a luării celor mai bune decizii pentru cetățeni.

De asemenea, către Primăria municipiului Giurgiu și către Primăria orașului Bolintin Vale au fost transmise adrese prin care este adus la cunoștință faptul că dispunerea de măsuri şi controlul modului de întreţinere a spaţiilor de adăpostire colective de către administratorul acestora intră în atribuția acestor instituții, în conformitate cu prevederile art. 27, lit. h) din Legea nr. 481/2004 privind protecţia civilă, republicată, cu modificări.

Ca atare, în virtutea respectării normelor legale, a fost solicitată dispunerea măsurilor necesare pentru punerea în stare de operativitate a adăposturilor de protecție civilă neconforme. În cazul în care acest lucru nu va putea fi realizat, a fost recomandată scoaterea acestora din uz și identificarea unor noi spații care să poată fi folosite cu destinația de adăposturi de protecţie civilă, în vederea luării celor mai bune decizii pentru cetățeni.

                                                               

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *