web analytics
Giurgiu-Tribune

În trecere cu documente false

Un cetățean bulgar, căutat de autorităţile din Germania, a fost depistat de polițiștii giurgiuveni în punctual de trecere al frontierei Giurgiu. Bărbatul de cetățenie bulgară a încercat să intre ilegal în ţară, folosind o carte de identitate bulgărească falsă, cu scopul de a ajunge în vestul Europei. Potrivit poliției de frontieră Giurgiu, în data de 12.10.2020, în jurul orei 17.00, în vamă s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 35 de ani. Acesta călătorea cu un autoturism condus de un conaţional.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităților bulgare.

Cu ocazia verificării documentului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au mai constatat faptul că pe numele bărbatului era emis, de către autoritățile din Germania, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de fraude informatice.

Acesta a declarat că a procurat documentul fals de la un conațional și a recurs la această metodă întrucât cunoştea faptul că se află în atenţia autorităţilor şi intenţiona să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform Protocolului comun româno-bulgar, șoferul, persoana și mijlocul de transport au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.

Alexandra Buzică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *