Încă un proiect transfrontalier încheiat cu succes

”Investiții pentru siguranța rutieră și îmbunătățirea conectivității între municipalitatea Ruse și județul Giurgiu la reațeau de transport TENT-T” – este proiectul transfrontalier ajuns la final.

Ambele părți implicate în implementarea și derularea proiectului au organizat, azi, o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Giurgiu pentru a prezenta informații generale despre proiect și concluziile.

Proiectul, cu o valoare de 6 mil. de Euro, din care buget alocat Consiliului Județean Giurgiu, de 2 mil. Euro, a avut ca obiectiv principal îmbunătățirea procesului de planificare, dezvoltare și coordonare a sistemelor de transport transfrontalier pentru a asigura legături mai bune cu rețelele de transport TEN-T.

În cele 42 de luni de implementare s-au achiziționat echipamente pentru Direcția de Drumuri Giurgiu, Poliția de Frontieră Giurgiu și Poliția Rutieră Giurgiu. Echipamentele sunt destinate fluidizării traficului transfrontalier și c reșterea securității rutiere în județul Giurgiu, fiind date în folosință gratuită beneficiarilor, în speță, ITPF Giurgiu, IPJ Giurgiu și Direcției Județene de Transport.

În paralel, primăria Ruse a contribuit la pregătirea proiectului tehnic și achiziția serviciului de dirigenție de șantier, a reconstruit și reabilitat Bd. „Trei martie” și Podul Saraievo, a supravegheat lucrările și a derulat campanii comune privind siguranța traficului rutier ăn regiunea trasnfrontalieră Giurgiu-Ruse.

Deși proiectul a fost finalizat cu succes, pe parcursul derulării au existat și bariere birocratice și legislative.

De exemplu, pentru achiziționarea unui autoturism în cadrul proiectului au avut loc 7 licitații, automobilul fiind achiziționat în licitația cu nr. 8.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *