Încasări peste așteptări la Taxe și Impozite

Ca la fiecare început de an, sute de giurgiuveni conștiincioși vor să scape de griji, în special de cele financiare, și merg sa-și  achite taxele și impozitele locale. Așa s-a întâmplat și la Direcția de Taxe și Impozite Locale Giurgiu, când, încă din prima zi de lucru a instituției, sute de giurgiuveni au așteptat răbdători la rând pentru a-și achita dările.

Potrivit directorului DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea, pe 4 ianuarie, 884 de persoane fizice au efectuat plăți în cuantum de 189.708 lei.

Azi, 5 ianuarie, până la ora prânzului, alte 450 de persoane s-au prezentat la ghișee pentru plata taxelor și impozitelor.

Chiar dacă sumele încasate sunt ceva mai mici față la începutul anului trecut, se poate spune că plățile sunt peste așteptări având în vedere situația actuală, de pandemie, în care mulți giurgiuveni au veniturile mai reduse comparativ cu începutul anului 2020.

În ceea ce privește modalitățile de plată, cea mai preferată rămâne cea a prezenței fizice la ghișeu, deși plata taxelor și impozitelor se poate efectua și online, prin ghiseul.ro sau prin intermediul serviciilor bancare.

Contribuabilii care plătesc impozitele locale până pe 31 martie au parte de o reducere de 10%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *