Încep lucrările de construcție a noii faleze pietonale în Portul Giurgiu

În sfârșit, visul giurgiuvenilor de a avea o faleză în port se va îndeplini. Deși autoritățile au explicat în nenumărate rânduri și pe mai multe voci că Portul Giurgiu este de fapt o Gară Fluvială destinată acostării navelor, la insistențele giurgiuvenilor  se fac eforturi pentru includerea unei faleze în această zonă.

CN APDF SA Giurgiu va restrictiona accesul autovehiculelor pe platforma cuprinsă între clădirea Gării Fluviale Giurgiu și Dunăre pentru începerea lucrărilor de construcție a unei faleze  lărgite, destinate pietonilor.

Măsura are caracter temporar  și este necesară pentru protejarea turiștilor care debarcă/îmbarcă pe navele de croazieră a celor care vizitează portul precum și a copiilor.

În plus, din cauza traficului intens al autovehiculelor au apărut fisuri în tencuiala turnului cladirii Gării Fluviale, inclusă în lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii.

Vor avea acces în perimetrul menționat doar autovehiculele care asigură aprovizionarea navelor sau cele tehnice care acostează în această zonă restricționată și bineînțeles autovehiculele de intervenție în caz de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *