Începe a doua sesiune a Bacalaureatului

Luni, 24 august, începe cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. La nivel național s-au înscris circa 43.000 de candidați, iar potrivit inspectoratelor școlare, din totalul celor înscriși, circa 25.000 de candidați provin din promoția 2019-2020, restul fiind din promoțiile anterioare. În județul Giurgiu, pentru a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 566 de absolvenți.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar:

  • 24 august: Limba și literatura română
  • 25 august: proba obligatorie a profilului
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării
  • 27 august: Limba și literatura maternă

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020).

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *