În aceste zile, școlile au început să distribuie părinților formulare prin care își dau consimțământul cu privire la participarea copiiilor la programul ”Școala după școală” care cuprinde ore de recuperare a materiei pentru cei care nu s-au descurcat în online sau nu au avut dispozitivele necesare pentru a participa la cursuri.
În județul Giurgiu, un număr de 1.803 elevi (1.042 de nivel primar și 752 de nivel gimnazial) au solicitat să participe la activitățile de tip remedial ( însemnând 8,88% din totalul elevilor de nivel primar și gimnazial).
Centrele stabilite de Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu pentru desfășurarea activităților din Programul național pilot de tip “Școala după școală”, sunt următoarele:
ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MARIN M. ȚICULESCU” BĂNEASA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 BOLINTIN VALE
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 BUCȘANI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 BUTURUGENI
LICEUL TEHNOLOGIC ”MIHAI VITEAZUL” CĂLUGĂRENI
ȘCOALA PROFESIONALĂ CLEJANI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 COLIBAȘI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 DAIA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 GHIMPAȚI
LICEUL TEHNOLOGIC ”ION BARBU” GIURGIU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MIHAI EMINESCU” GIURGIU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MIRCEA CEL BĂTRÂN” GIURGIU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.10 GIURGIU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.5 GIURGIU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”SFÂNTUL GHEORGHE” GIURGIU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ANGHEL MAREȘ” GOSTINU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 GRĂDINARI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ELINA BASARAB” HERĂȘTI
LICEUL ”UDRIȘTE NĂSTUREL” HOTARELE
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 IEPUREȘTI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ “STOLNICUL CONSTANTIN CANTACUZINO” ISVOARELE
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 LETCA NOUĂ
ȘCOALA GIMNAZIALĂ “DUMITRU CONSTANTIN” MIHAI BRAVU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ “AUREL SOLACOLU” OGREZENI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 PALANCA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 PRUNDU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 PUTINEIU
ȘCOALA GIMNAZIALĂ “CONSTANTIN STĂNCESCU” RĂSUCENI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 ROATA DE JOS
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 SĂBĂRENI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 STĂNEȘTI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 STOENEȘTI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”NICOLAE LAHOVARY” TRESTIENI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ “PROF. DINU NICOLAE” VLAȘIN
Unităților de învățământ care organizează Programul național pilot de tip „Școala după școală“ li se acordă un sprijin financiar 200 lei/lună pentru susținerea financiară a salariilor cadrelor didactice care sunt implicate în activitățile cu elevii, derulate în proiect.
Programului național pilot de tip „Școala după școală“ se va organiza și desfășura începând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv.
Scopul principal al Programului național pilot de tip „Școala după școală“ este organizarea, în școlile cu clase de învățământ primar și gimnazial, de activități remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor pentru formarea competențelor specifice, sporirea șanselor de succes școlar și de acces la niveluri superioare de educație și diminuarea riscului de părăsire timpurie a școlii.
Sunt eligibili pentru a participa la Programul național pilot de tip „Școala după școală“, elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii și/sau în risc ori în situație de eșec școlar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cum ar fi elevi romi, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități și elevi din comunitățile dezavantajate economic.
Buna ziua , cu cine as putea sa iau legatura sa.mi.dea si mie cateva detalii despre acest program., am cateva nelamuriri