web analytics
Giurgiu-Tribune

Îngrijorări prin birourile instituțiilor

De când giurgiuvenii și-au ales un nou primar, prin instituțiile giurgiuvene, din subordinea primăriei, s-a declanșat bursa zvonurilor. Bineînțeles că cei mai agitați sunt cei aflați în funcții de conducere, care fie dau dovadă de exces de zel, în aceste zile, fie se gandesc, resemnați, cam unde le va fi locul de acum încolo. Profesioniștii, cei care au demonstrat că au primit funcția respectivă pe merit nu prea au de ce să se teamă, dar ce te faci cu cei care, în toți acești ani, s-au preocupat mai mult de sprâncenele pensate, au ascuțit creioane sau au încins mouse-ul pe Solitaire?

Chiar și măturătoarele de pe stradă, dădeau mai abitir cu târnu, nu care cumva să le vadă domn primar, ăl nou, deși, în toți acești ani, mătura nu a fost prietena primăriei, iar acum, de ochii lumii, nimeni nu mai poate scoate gunoiul de sub preș.

Agtitație este și la Consiliul Județean, pentru că și acolo sunt direcții în subordine, directori, directori adjuncți, sefi servicii și tot așa.  Deși atât Adrian Anghelescu cât și Dumitru Beianu spun că nimeni nu va fi dat afară, retrogradări din funcții sigur se vor produce.

Clătinarea scaunului a fost și este, din păcate, principala preocupare a celor cocoțați în ele, rare fiind cazurile în care profesionalismul primează în detrimentul inetereselor de partid sau a realațiilor sus puse.

Cu siguranță vom vedea în perioada următoare personaje preocupate mai mult să-și mențină funcțiile decât să-și facă treaba, dar, poate vom vedea și demisii, măcar de onoare, dacă nu de frica scheleților din dulap.

Dar pentru că frica este o fobie ”De ce ți-e frică, nu scapi!”, cei care tremură cu scaun cu tot pot apela la specialiști sau pot scrie pe o foaie de hartie un paragraf cu obsesia de realizat și cine știe, poate Universul îi va asculta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *