Inima târgului

* Dacă vrei să te simți puțin penibil, treci pe la MegaImage și încearcă să probezi o pereche de ochelari. Te apucă râsul, dar și dracii, pentru că fiecare pereche are, chiar pe mijloc, un soi de sistem antifurt, mare cam cât o varză de Bruxelles. Bașca tot felul de etichete, care atestă calitatea minunaților ochelari pe care dealtfel nici nu poți să-i probezi fără să arăți ca de Halloween. Dacă insiști, cu greu va apărea un aget de pază foarte sofisticat echipat și, evident ofuscat că între timp careva poate da vreun hold-up prin ograda magazinului și tocmai el nu e pe fază. Ei bine, tipul are sarcină ca, la o adică, dacă insiști bine, să scoată varza de pe ochelari, ca să te poți și tu uita ca omul în oglindă, fără să te sperii. Evident că dacă vrei să probezi 10 perechi, tipul face 10 curse, că așa e sistemu…
** Tot la ăștia în magazin, dacă îți bagi… sacoșile în chestiile alea de la intrare, le încui fără băgare de seamă, pui cheia în buzunar și te apuci de cumpărături, ai încurcat-o: nici pe cheie și nici pe ușa încuiată nu scrie vreun număr, așa că la întoarcere trebuie să le ghicești.
*** Eh!, și ca să nu zică lumea că am ceva numai cu ăștia, fiți atenți ce am pățit la poșta din centru: m-am dus să trimit la București niște acte, recomandat și cu confirmare de primire. …8 lei cincizeci costă! – zice funcționara. Bine, zic, dați-mi vă rog un plic normal. N-avem!, zice. Cum n-aveți?! N-avem, încercați la Poșta de la gară sau cel mai bine pe strada Gării, la librării.
Nu mai zic nimic, da’ atunci am înjurat rău de tot…

Gelu BREBENEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *