INSP: Capitala și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus.Vezi aici care este rata de vulnerabilitate a județului Giurgiu!

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis în urmă cu o săptămână un raport detaliat privind evoluția pandemiei de COVID-19 în România. Conform acestora, Capitala și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus. Rata de pozitivare a testelor pentru coronavirus este de 5% la nivel național. Graficele mai arată un grad de ocupare de aproximativ 55% a paturilor destinate pacienților COVID.

În săptămâna 31 august – 6 septembrie, 34.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Bacău, Iași, Bihor si Prahova. În 8 județe si în Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori. De asemenea, se înregistrează un trend ascendent al infecțiilor cu coronavirus în 13 județe.

 

Potrivit datelor INSP, București și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus. Este vorba de județele Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Brăila și Giurgiu. Rata de vulnerabilitate este calculată pe baza ratei de incidență, a numărului de focare, a ratei de transmitere și a gradului de ocupare a paturilor din secțiile Covid 19 si secțiile ATI.

 

80.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60% din decese au fost la bărbați. De asemenea, 94.9% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

De la începutul pandemiei 4.973 de medici și personal medical s-au infectat cu noul coronavirus, dintre aceștia, 46 au decedat. Potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este în jur de 5% la nivel național. De asemenea, se observă că mai mult de o treime din testele prelucrate în ultima săptămână au fost efectuate la cerere.

 

Sursa: INSP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *