Giurgiu-Tribune

Inspectoratul Școlar Giurgiu a început distribuirea testelor pentru copii în școli

Începând cu data de 26 noiembrie 2021, 81 500 de teste rapide antigen non-invazive vor fi distribuite unităților școlare din județul Giurgiu, pentru toți cei 34 883 de elevi. Acestea vor fi aplicate conform Ordinului nr. 5.608/2.506/19.11.2021 privind completarea Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Inspectoratului Școlar Giurgiu, testele pe bază de salivă vor ajunge azi în toate unitățile școlare și cel mai probabil de luni, 6 decembrie, va începe testarea.

Cum majoritatea cadrelor didactice au refuzat să preleveze probe de la elevi, cele mai multe școli au decis ca testele să le fie repartizate părinților.

Testarea sa ve face lunea si joia. În situația în care rezultatul este pozitiv, părinții trebuie să anunțe școala și medicul de familie, iar copilului va fi testat cu PCR.

Visits: 26

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *