Instanța giurgiuveană s-a pronunțat în cazul polițiștilor de frontieră acuzați de luare de mită

În noiembrie 2014, zece polițiști de frontieră de la Giurgiu au fost trimişi în judecată de procurorii Prachetului General, fiind suspectați că ar fi luat mită pentru a permite ieşirea din ţară a unor autoturisme înmatriculate provizoriu.
Procurorii i-au trimis în judecată pe Mădălin Matei şi Virgil Florescu, arestaţi preventiv, Marius Petrescu şi Costin Niţu, arestaţi la domiciliu, şi pe Valentin Ionescu, Marius Rada, Ion Gigel Popescu, Cătălin Mocanu, Dan Soare Gerard şi Dorel Ciobanu, cercetaţi sub control judiciar.
Acum, la 7 ani distanță, instanța giurgiuveană s-a pronunțat în cazul polițiștilor de frontieră, iar motivarea a fost publicată pe pagina de internet a Tribunalului Giurgiu, azi, 17 septembrie 2021.

Tribunalul GIURGIU – Informaţii dosar (just.ro)

Iată ce se precizează în decizia instanței de la Giurgiu:

  • achită pe inculpatul RADA MARIUS, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 alin.2 Cod penal din 1969 cu aplicarea art.5 Cod penal (17.10.2011). Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv de la 20.10.2014 la 31.10.2014.
  • dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului. În baza art.86/2 Cod penal din 1969, fixează termen de încercare de 6 ani pentru inculpat. Pe perioada termenului de încercare inculpatul IONESCU VALENTIN se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: – sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune Giurgiu la datele fixate de acesta; – sa anunţe, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa si orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum si întoarcerea; – sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca; – sa comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele de existenta. Supravegherea va fi exercitată de Serviciul de probaţiune Giurgiu.
  • dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului În baza art.86/2 Cod penal din 1969, fixează termen de încercare de 5 ani şi 10 luni pentru inculpat. Pe perioada termenului de încercare inculpatul POPESCU ION-GIGEL se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: – sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune Giurgiu la datele fixate de acesta; – sa anunţe, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa si orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum si întoarcerea; – sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca; – sa comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele de existență.
  • dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului. În baza art.86/2 Cod penal din 1969 fixează termen de încercare de 5 ani pentru inculpat. Pe perioada termenului de încercare inculpatul CIOBANU DOREL se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: – sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune Giurgiu la datele fixate de acesta; – sa anunţe, in prealabil ,orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa si orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum si întoarcerea; – sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca; – sa comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele de existenta. Supravegherea va fi exercitată de Serviciul de probaţiune Giurgiu.
  •  dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului În baza art.86/2 Cod penal din 1969 fixează termen de încercare de 5 ani şi 10 luni pentru inculpat. Pe perioada termenului de încercare inculpatul FLORESCU VIRGIL se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: – sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune Giurgiu la datele fixate de acesta; – sa anunţe, in prealabil ,orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa si orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum si întoarcerea; – sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca; – sa comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele de existenta. Supravegherea va fi exercitată de Serviciul de probaţiune Giurgiu.
  • dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului În baza art.86/2 Cod penal din 1969 fixează termen de încercare de 5 ani şi 10 luni pentru inculpat. Pe perioada termenului de încercare inculpatul MOCANU CĂTĂLIN se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: – sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune Giurgiu la datele fixate de acesta; – sa anunţe, in prealabil ,orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa si orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum si întoarcerea; – sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca; – sa comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele de existenta. Supravegherea va fi exercitată de Serviciul de probaţiune Giurgiu.
  • dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului SOARE DAN GERARD în baza art.86/2 Cod penal din 1969 fixează termen de încercare de 4 ani pentru inculpat. Pe perioada termenului de încercare inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: – sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune Giurgiu la datele fixate de acesta; – sa anunţe, in prealabil ,orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa si orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum si întoarcerea; – sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca; – sa comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele de existenta. Supravegherea va fi exercitată de Serviciul de probaţiune Giurgiu.
  • încetează procesul penal cu privire la inculpatul PETRESCU MARIUS, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, ca urmare a decesului inculpatului.
  • achită inculpatul MATEI MĂDĂLIN VICENŢIU, sub aspectul săvârşirii infracţiunii continuate de luare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *