INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL GIURGIU

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE

ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

 

 

BULETIN DE PRESĂ

17.04.2020

 

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 17.04.2020:

 • cazuri confirmate – 83;
 • cazuri vindecate și externate – 10;
 • în carantină instituționalizată – 310 persoane;
 • în autoizolare la domiciliu – 278 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 48 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 17 persoane pe cel de carantinare.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (204 polițiști), jandarmerie (77 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (28 de polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

 • verificarea unui număr de 329 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
 • verificarea a 33 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
 • legitimarea a 1.536 de persoane și verificarea a 898 de autoturisme.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 490.900 de lei, fiind înregistrate 2 dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

 • 48 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
 • 12 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
 • 16 jandarmi la centrele de carantină;
 • sancțiuni aplicate: 13;
 • valoare sancțiuni: 28.100 de lei;
 • persoane verificate la domiciliu: 191.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 13 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 4 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare emise.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *