web analytics
Giurgiu-Tribune

Intâlnire pe tema dezvoltării comunităților marginalizate din municipiul Giurgiu

Primăria municipiului Giurgiu, organizează în perioada 13 – 17 noiembrie 2017 trei focus grupuri pe tema dezvoltării comunităților marginalizate din municipiul Giurgiu și cinci întâlniri de animare și facilitare comunitară a persoanelor aflate în risc de sărăcie din teritoriul Strategiei de Dezvoltare Locală a municipiului Giurgiu.

Luni, 13 noiembrie, în sala de ședințe a Consiliului Local viceprimarul Ionuț Cioacă în calitate de președinte al Asociației GAL Giurgiu, persoanele incluse în proiect și reprezentanți ai instituțiilor publice,s-au întâlnit într-o ședință de lucru ce a avut drept scop expunerea problemelor pe care le observă și le întâmpină în comunitățile marginalizate.

Aceste acțiuni vizează consolidarea parteneriatului public-privat-societate civilă, juridic înființat in ASOCIATIA GAL GIURGIU – COMUNITATE LOCALĂ RESPONSABILĂ al carei membru fondator este primaria Giurgiu.

Astfel, in comunitățile marginalizate locale, partenerii își doresc strategii participative bazate pe nevoile reale ale grupurilor vulnerabile.

Scopul intervenției este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

În municipiul Giurgiu, autoritățile locale au pus accentul pe comunitatea de etnie romă din cartierul Rudari, astfel că marți, 14 noiembrie a avut loc la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” o altă întâlnire interactivă, de aceasta data cu grupul ținta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *