”Întâlnirea Guvern-Horeca.Sprijinim mediul de afaceri!”

#Întâlnire Guvern-HORECA

#Ajutor de stat pentru HORECA

#Sprijinim mediul de afaceri

Proiectul de act normativ prin care va fi aprobat mecanismul în baza căruia companiile din industria ospitalității și agențiile de turism vor beneficia de granturi în cuantum de 20%, în vederea acoperirii parțiale a pierderii din cifra de afaceri suferită în acest an, comparativ cu anul 2019 este aproape gata. În următoarea ședință de Guvern va fi discutat în primă lectură, iar schema de ajutor de stat se va aplica după aprobarea de către Comisia Europeană.

Am participat împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu la întâlnirea cu reprezentanții HORECA în cadrul căreia am discutat despre această schemă de ajutor de stat extrem de așteptată în industrie, mai ales că s-a dovedit eficientă în alte state precum Finlanda.

Totodată, vom prelungi cu șase luni aplicarea șomajului tehnic pentru angajații a căror activitate este afectată din cauza crizei sanitare, precum și măsura programului flexibil de muncă.

HORECA este unul dintre sectoarele care beneficiază și de granturile de capital de lucru din programul de granturi din fonduri europene de 1 miliard de euro. Valoarea apelului deschis de 350 milioane de euro a fost suplimentată cu încă 600 milioane de euro pentru ca toate firmele eligibile care au depus cerere de finanțare să poată primi banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *