Intarzieri la plata salariilor angajatilor Consiliului Judetean Giurgiu. Nici angajatii D.G.A.S.P.C. nu si-au primit inca salariile

Salariile angajatilor Consiliului Judetean Giurgiu si ai D.G.A.S.P.C Giurgiu sunt in intarziere si in aceasta luna . Presedintele C.J. respectiv directorul institutiei mentionate, dau asigurari ca la inceputul saptamanii viitoare, oamenii isi vor primi banii ; dupa rectificarea bugetara ce va avea loc saptamana aceasta, conform spuselor presedintelui C.J. Giurgiu Marian Mina si in urma rectificarii bugetare deja facute , conform spuselor directorului D.G.A.S.P.C.-Giurgiu , Dan Sima.

Plata salariilor angajatilor Consiliului Judetean Giurgiu vine cu intarziere de la guvern . Si in aceasta luna angajatii asteapta rectificarea bugetara care va avea loc zilele urmatoare, dupa cum ne-a declarat presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina, Acesta spune ca saptamana viitoare, in urma aceste rectificari bugetare, vor fi achitate toate drepturile salariale .

Intarzieri si la plata salariilor sunt si la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu.

Cu aceeasi problema se confrunta si angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu, care asteapta plata salariilor pe luna octombrie.
Luna de luna, salariile vin cu intarziere la D.G.A.S.P.C.-Giurgiu, insa conform celor declarate de directorul institutiei, Dan Sima, aici de vina ar fi si o neactualizare din 2015 a costului de standard minim . Acesta mai spune ca rectificarea bugetara a fost deja facuta si daca lucrurile decurg fara probleme, de la minister, angajatii vor primi banii marti (04.12.2018-n.r.).
“ S-a facut rectificarea, ar trebui, daca lucrurile decurg bine si se misca foarte bine ministerul vis –a vis de problema noastra, ar trebui ca luni sa ne fie virati banii, iar marti, angajatii vor avea banii pe card. (…) Problema noastra nu e din cauza Consiliului Judetean. Problema noastra vine de la costul de standard minim neactualizat din 2015, si a faptului ca s-au marit foarte mult salariile in cursul anului asta. La noi s-a mers din inertie, consiliul a dat tot timpul peste suma de 10 % cu care sunt obligati conform legii sa vina in completarea fondului salarial,,..au dat tot timpul peste, cel putin in ultimele luni, au dat intre 53% – 84 %  (…)dar, fiind un judet sarac, s-a ajuns la fundul sacului si nu ne mai poate sustine.”
De mentionat este faptul ca la inceputul anului, cand se intocmeste bugetul pentru anul in curs, prevederile bugetare pentru salarii , se fac la nivelul salariilor din anul precedent. Plafonul mic acordat judetului Giurgiu este cauzat de cresterile salariale date de PSD-ALDE dupa 2016, de care legiuitorul nu avea cunostinta in 2015 .
O alta problema care ii nemultumeste pe angajatii D.G.A.S.P.C. Giurgiu, este intarzierea platilor asigurarilor si contributiilor la stat .

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *