INTERVIU.Marius Nicusor Iacob – liberalul care are curaj sa il infrunte pe presedintele C.J. Giurgiu, din nou pe “baricade”

Controversatul si bataiosul consilier judetean al PNL Giurgiu, Marius Nicusor Iacob , si-a reluat de curand activitatea de consilier dupa ce  a fost suspendat ilegal de fosta prefecta, Nina Carmen Crisu, a carei activitate de prefect a abundant in numeroase incalcari ale legii .

Am cules primele impresii ale lui  Marius Nicusor Iacob dupa reintoarcerea sa in acest interviu, din care veti afla  de ce este in continuare un “Gica Contra”  al Consiliului Judetean  si care este relatia sa cu ceilalti consilieri . De asemenea , tot aici aflati daca  s-a adresat sau nu Presedintelui Consiliului Judetean  Giurgiu , Marian Mina, cu vreo formula de salut  in spaniola , tinand cont de faptul ca dupa ce l-a poftit afara din ultima sedinta inainte de procesul in care s-a  judecat aceasta  suspendare, Marian Mina i-a urat lui Nicusor Iacob  “Vaya conDios”!(mergi cu Dumnezeu!)R:Exista suspiciuni ca nota discordanta pe care o faceti  vis-a vis de colegii dvs,consilieri judeteni ar fi ordin de partid …cum si de ce planeaza acea sta suspiciune?

Reporter: De ce ati votat impotriva  proiectului  de hotărâre privind redistribuirea unor sume pentru asigurarea plăţii salariilor angajaţilor din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.?

Marius Nicusor Iacob: Am ales sa ma abtin de la acest proiect de hotarare pentru ca acesti bani care s-au luat de la copiii din scoli pentru salariul pe luna octombrie al angajatilor de la DGASPC nu reprezinta nimic altceva decat praf in ochi pentru acesti oameni. O solutie aberanta si de avarie, doar pentru  a mai calma spiritele acelor oameni ajunsi la capatul rabdarii. In loc sa ajungi la o astfel de situatie, nu mai bine conducerea Consiliului Judetean restructura toata nomenclatura de partid angajata  dupa alegerile din 2016 pentru  a toca frunza la caini pe bani frumosi?  Atentie! Nomenclatura de partid, nu profesionistii si functionarii care chiar muncesc acolo! Nu mai bine domnul Marian Mina impreuna cu vicepresedintii si doamna secretar de judet, isi micsorau salariile absolut fabuloase pe care tot ei si le au dat? Eu am fost singurul consilier judetean care, prin luna februarie, am intrebat cum de e posibil ca presedintele, vicepresedintii si secretarul de judet sa aibe acele salarii atat de mari. Dupa ce am pus aceasta intrebare in Consiliul Judetean, mi s-a suspendat mandatul de consilier judetean si a trebuit sa ma duc in instanta timp de 10 luni sa mi-l redobandesc. Deci, lucrurile sunt simple, acesti oameni toaca efectiv banii judetului pe diferite sinecuri politice, in dispret total fata de functionarii care asteapta luna de luna salariul pentru a-si asigura traiul zilnic, si acum vin cu rectificare bugetara in care se iau bani de la copii pentru a putea plati mai marii judetului propriul managementul dezastruos. Ati auzit faptul ca domnul Marian Mina are 6 secretare? Va puteti imagina asa ceva? E posibil asa ceva?

R: Exista voci care spun ca nota discordanta pe care ofaceti  vis-a vis de colegii dvs,consilieri judeteni ar fi ordin de partid …cum si de ce aceasta banuiala ?

M.N.I.: Nota discordanta pe care am facut-o, nu fata de colegii mei, ci fata de dispretul si bataia de joc a celor ce conduc C.J., nu este niciun ordin de partid, este pur si simplu datoria pe care inteleg sa mi-o fac fata de cetatenii judetului care m-au trimis acolo. Asadar, votul meu vi-l pot comenta, pe al altora nu pot. Nu stiu de ce planeaza aceasta banuiala si eu nu o vad intemeiata.

R:Cum ati caracteriza relatia dvs. cu ceilalti consilieri judeteni PNL?


M.N.I.:Relatia mea cu ceilalti colegi, consilieri PNL e una buna.Ne respectam reciproc.

R:Ce parere aveti despre consilierii municipali PNL?

M.N.I.:Despre consilierii municipali PNL nu pot sa va spunprea multe pentru  ca nu le stiu activitatea si-i cunosc personal doar pe 2-3, cu restul nu am apucat sa ma intalnesc sau sa vorbesc personal. Dar, dat fiind faptul ca au fost alesi pe lista municipala a PNL, am toate motivele sa cred ca sunt oameni de isprava. Sunt sigur ca activitatea dansilor este analizata si dezbatuta de catre organizatia municipala a PNL si cred ca cei de acolo pot sa va spuna mai multe despre dansii.

R:Desi suntem la final de interviu…cum l-ati salutat pe domnul presedinte al C.J.,Giurgiu Marian Mina cand v-ati intors pe fotoliul de consilier judetean in urma castigarii procesului cu aceasta institutie? In romana sau in spaniola?

M.N.I.:La revenirea in C.J. nu l-am salutat in niciun fel pe domnul Mina, nici in spaniola, nici in romana,  dar  m-as fi asteptat din partea dansului si a doamnei secretar si fosta prefect sa-si ceara scuze pentru faptul ca m-au suspendat ilegal din consiliul judetan, insa n-a fost sa fie….stiti vorba aceea: ”unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *