Invazie de ţânţari la Giurgiu.Ce spun autoritaţile locale

Giurgiuvenii au luat luat cu asalt produsele de combatere a ţânţarilor . Lupta cu insectele deranjante este dusa si de autoritatile locale, care spun ca eforturile depuse le  sunt zadarnicite de ploi .

Repelenţi, aparate electrice de combatere a tantarilor, geluri pentru vindecarea ciupiturilor, sunt produse la mare cautare in magazinele din Giurgiu,oras care se confrunta cu o adevarata invazie a ţanţarilor. Si proprietarii de terase isi protejeaza clientii cu spirale ori pastille  fumigene speciale.

Autoritatile locale, spun ca ploile au ingreunat acesta lupta cu ţanţarii si chiar au intarziat planul de actiune in acest sens.

Dezinsecţia  a inceput  pe 25 mai actionandu-se terestru pe o suprafata de 20 ha si aerian pe 15 ha cu 120 de litri de substanta de contact avizata de ministerul sanatatii .

Primarul municipiului, Nicolae Barbu,, numeste lupta cu ţanţarii “cooperativa munca in zadar”, deorece e nevoie de 3-4 zile fara ploi pentru ca planul de combatere a tantarilor sa aiba rezultate. In plus, acesta ne-a declarat ca isi doreste un plan guvernamental prin care  sa se actioneze  de-a lungul Dunarii si la nivel de judet, asa cum au facut din ordinul prefectului  vecinii bulgari.

Pana in prezent , municipalitatea a cheltuit in lupta cu ţanţarii aproximativ 160 000 lei.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *