In cadrul unei conferinței de presa a PNL Giurgiu,secretarul general-adjunct al filialei, Ionel Dinu, a ieșit cu o declarație absolut incendiara!
In stilul spumos caracteristic, acesta le-a spus jurnaliștilor prezenți ca a studiat Legea partidelor politice (Legea nr. 14/2003) in paralel cu Constitutia Romaniei si a gasit modalitatea prin care sa scoata in afara politicii Partidul Social Democrat.
Citând din art. 44 din legea partidelor politice , acesta a subliniat faptul ca ca un partid isi inceteaza activitatea prin dizolvare, prin hotarare a Curtii Constitutionale pentru incalcarea art 40, alin. (2) si (4) din Constitutia Romaniei.
si a făcut trimitere la art .46 din aceeași lege unde sunt date situatiile in care un partid poate fi dizolvat.
Cu alte cuvinte, in Constitutia Romaniei la art. 40, alin. (2), găsim:
(2) Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.
Ce spune Legea partidelor politice:
Art. 46. – Jurisprudență (1)
(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiții:
a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) și ale art. 40 alin. (2) și (4) din Constituția României, republicată, de către Curtea Constituțională, precum și ale art. 3 alin. (3) și (4) din prezenta lege;
b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
d) când partidul urmărește alt scop decât cel care rezultă din statutul și programul politic ale acestuia;
e) ca urmare a inactivității constatate de Tribunalul București conform art. 47 alin. (1);
f) ca urmare a neîndeplinirii obiectivelor stabilite la art. 1 și 2, constatată de Tribunalul București conform art. 48;Acțiuni respinse (1), Jurisprudență (1)
g) ca urmare a aplicării art. 26.
(2) Cererea de dizolvare se adresează Tribunalului București de către Ministerul Public și se soluționează potrivit normelor de procedură stabilite la art. 26 alin. (2) – (5).
Cunoscut giurgiuvenilor prin declarații incendiare, dezvăluiri si toba batutului de obraz pentru ca nu este la prima opțiune politica, ori pentru ca a întors armele împotriva partidului din care făcea parte la un moment dat , mult controversatul personaj politic, deloc lipsit de inițiativa si forta ar putea fi “buturuga mică ce răstoarnă carul mare”???!!!!