ISU Giurgiu-Apel la cetateni: un moment de neatenție poate duce la incendierea pădurilor sau apariția altor riscuri care pot pune in pericol viata si siguranta altor cetateni sau chiar propria viață

Astăzi, în jurul orelor 12.30, ISU GIURGIU a fost solicitat pentru a interveni la un incendiu de vegetatie uscata produs în proximitatea pădurii dintre localitățile Cartojani (com. Roata de Jos) si Priboiu (com. Crevedia Mare). Pentru evitarea si înlăturarea pericolelor au fost mobilizate la fata locului forte si mijloace din cadrul a 3 inspectorate, mai exact: 3 ASAS din cadrul ISU GR, 1 ASAS de la ISU TR si 1 ASAS de la ISU DB.

După aproximativ 3 ore de luptă cu flăcările pompierii  au reușit să lichideze incendiul care ameninta pădurea anterior menționată, echipajele noastre supraveghind inca zona afectata.

De mentionat este si faptul ca in sprijinul pompierilor aflati în timpul serviciului  imediat au venit si colegii din timpul liber care locuiesc satele din apropierea zonei afectate, pentru a oferi o mână de ajutor.

Din fericire, incendiul a fost localizat in timp util, evitandu-se astfel pericolele care puteau apărea în cazul pătrunderii incendiului in interiorul pădurii (pe timpul intervenției au fost afectați de incendiu 2 copaci uscați și o parte din liziera pădurii, fără alte probleme).

Pe această cale facem un apel la cetățeni și le adresăm rugămintea sa acorde o atenție deosebită acestor aspecte, pentru ca un moment de neatenție poate duce la incendierea pădurilor sau apariția altor riscuri care pot pune in pericol viata si siguranta altor cetateni sau chiar propria viață (cum au fost incendiile de vegetație uscată în care victime au căzut chiar persoanele care au vrut să igienizeze terenul agricol prin incendiere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *