Klaus Iohannis a făcut tot ceea ce putea să facă un președinte pentru a opri atacurile PSD împotriva statului român

Președintele Klaus Iohannis a explicat cum a reușit să stopeze abuzurile PSD,împreună   cu   românii,   afirmând   că   abia   așteaptă   să   treacă   moțiunea   de cenzură. Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o adevărată baie de mulţime, luni, la Cluj-Napoca, alegând să meargă de mai multe ori pe jos şi oprindu-sepentru a vorbi sau a se fotografia cu oamenii de pe stradă.

Preşedintele   Klaus   Ioahnnis   a   participat,   luni   dimineaţa,   la   festivitatea   dedeschidere a noului an universitar la Universitatea ”Babeş-Bolyai”, după care s-adeplasat câteva sute de metri pe jos, într-o adevărată baie de mulţime, oprindu-sefrecvent pentru a se fotografia cu cei aflaţi în zonă. Ulterior, s-a deplasat de la Casade Cultură a Studenţilor până în Piaţa Unirii, unde a urcat pe scenă şi le-a adresat câteva cuvinte studenţilor clujeni. Pe traseu, Klaus Iohannis, însoţit de un grup destudenţi, s-a oprit din nou pentru fotografii cu trecători care i-au solicitat acest lucru. În fața Casei de Cultură, unde a avut loc Adunarea Regională a filialelor PNL dinNord-Vest, președintele  Klaus Iohannis a fost   întâmpinat de  numeroși clujeni.

Aceștia i-au solicitat autografe pe cartea sa cea mai recentă – ”EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”,   au dat mâna cu șeful statului sau au schimbat câtevacuvinte cu acesta. Klaus Iohannis, însoțit de președintele PNL, Ludovic Orban, deprimarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, și de alți lideri liberali, și-a făcut, cu greu,drum prin mulțime. La intrarea în sala de ședințe, Klaus Iohannis a făcut o nouă baie de mulțime, dedata aceasta fiind vorba de membrii și simpatizanți  PNL care au participat lareuniune.  Şeful   statului   a   salutat   cei   peste   1.500   de   membri   şi   simpatizanţi   PNL   care participă la întrunire, spunând: ”Bună seara, dragii mei liberali ardeleni”, fiind ovaţionat de participanţi. ”Aşa mai mere”, le-a răspuns şeful statului.

României i-ar fi mai bine fără PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că României i-ar fi fost mult mai bine fără PSD, partid care a ţinut ţara în loc şi a inhibat dezvoltarea, şeful statului precizândcă abia aşteaptă să treacă moţiunea de cenzură.”Stăm foarte prost. În decembrie 2016 românii au considerat că e bine și nu e binesă meargă la vot, unii s-au dus, alții nu. Unii din cei care s-au dus au crezutminciunile PSD, care a promis că va curge lapte și miere, dar, ghinion, cum a spusunul, nu a fost așa. Au început să curgă atacuri la justiție, la mediul privat, la economie”, a reamintit Klaus Iohannis. ”Am ajuns acum să avem un guvern carereușește contraperformanță după contraperformanță, eu am numit acest guvern un guvern eșuat, dar aceste eșecuri ale pesediștilor ne dor, pentru că se repercutează asupra vieții noastre de zi cu zi”, a atacat Klaus Iohannis.

Șeful statului a reamintit că s-a opus, în permanență, abuzurilor PSD. ”Acum,astăzi, persoana prospusă pentru comisar european a fost pur și simplu refuzatăpentru probleme de integritate. Rușine, rușine PSD-ului! Aici suntem și probabil unii   o  să  mă   întrebați:  și  dumneata  ce  ai  făcut?  Eu  am făcut  tot  ce  a  putut președintele României să facă. Foarte multe din prostiile, din năstruşniciile, din atacurile PSD asupra statului român, asupra sistemelor mari din statul român amreuşit să le opresc. Am reuşit împreună cu voi şi împreună cu românii şi e bine căam reuşit şi vă spun: abia aştept să treacă moţiunea să scăpăm de PSD”, a fost mesajul prin care președintele Klaus Iohannis a  stârnit  entuziasmul sălii. ”Fiți pregătiți, momentul vine și vine repede și trebuie să vă apucați de o guvernare serioasă”, a adăugat șeful statului. ”Noi, împreună, știm ce trebuie făcut, știm cum trebuie făcut. Avem nevoie de investiții. Avem nevoie de oameni competenți înadministrație. Avem nevoie de o legislație care încurajează antreprenorii și nu inhibă. Avem nevoie de o educație de calitate. Avem nevoie de un sistem desănătate publică care funcționează cu pacientul în centru”, a conturat Iohannismodelul guvernării alături de PNL.

Mesajul lui Ludovic Orban

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că Iohannis este „primul om de stat adevărat de după revoluție”. ”Un om de stat e un om care înțelege lumea în care trăim șicare dă direcția corectă pentru țara pe care o conduce, un om de stat e un om care are capacitatea de a deschide orice ușă din orice cancelarie atunci când Româniaare   nevoie,   e   un   om   care   se   bate   pentru   interesele   țării   sale   și   atunci   când deranjează, un om care are puterea de a înțelege nevoile reale, un om care are forțade a aduna toate forțele din societate pentru a împinge lucrurile înainte”, a afirmatOrban. „Cum spun americanii, primul mandat este pentru realegere, iar al doilea e pentruposteritate. Încă din primul mandat Klaus Iohannis are motive serioase să rămânăîn memoria românilor, dar adevăratele înfăptuiri se vor produce după realegerea sa,pentru că de această dată nu va fi singur, vor sta alături de el toți românii care respectă legea și va sta PNL”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Prim-vicepreședinții Raluca Turcan și Rareș Bogdan sau secretarul general Robert Sighiartău   au   atacat   dur   PSD   și   au   indicat   drept   soluție   pentru   o   guvernare performantă  câștigarea  alegerilor prezidențiale,  locale  și   parlamentare  de  către Klaus Iohannis și PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *