Prezenți mereu la datorie

 

Pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă produse la nivel local.

 

În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

 

– acordarea primului ajutor şi asigurarea măsurilor PSI, în urma unui accident rutier produs pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti

 

Evenimentul rutier a avut loc pe sensul de mers spre Piteşti, între km 23 şi 24, fiind implicate un autoturism, în care se aflau două persoane şi un autotren în care se afla doar şoferul.

 

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

 

Pasagerul din autoturism, un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi, ulterior a fost transportat la spital.

Pompierii au acţionat şi pentru sablarea carosabilului.

 

– Stingerea unui incendiu izbuncit la transformatorul electric al unei case din localitatea Domneşti

 

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

 

În urma incendiului a ars branşamentul electric al locuinţei, cauza probabilă a producerii incendiului fiind instalaţia electrică defectă.

 

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 11 situaţii;

 

– informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, în municipiul şi judeţul Giurgiu.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *