La loc comanda! Spania nu mai e pe lista galbenă

După ce, în urmă cu o zi, INSP a decis ca Spania să fie introdusă pe lista galbenă, astfel încât românii care se întorceau de acolo să stea în carantină 14 zile, Guvernul României a revenit asupra deciziei. Prin urmare, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de aseară Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică”, a transmis CNSU printr-un comunicat de presă.

Lista galbenă a României este formată din țările care înregistrează cumulativ, în ultimele 14 zile, mai multe cazuri decât România raportat la 100.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *