Giurgiu-Tribune

La loc comanda! Spania nu mai e pe lista galbenă

După ce, în urmă cu o zi, INSP a decis ca Spania să fie introdusă pe lista galbenă, astfel încât românii care se întorceau de acolo să stea în carantină 14 zile, Guvernul României a revenit asupra deciziei. Prin urmare, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de aseară Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică”, a transmis CNSU printr-un comunicat de presă.

Lista galbenă a României este formată din țările care înregistrează cumulativ, în ultimele 14 zile, mai multe cazuri decât România raportat la 100.000 de locuitori.

Visits: 17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *