La multi ani tuturor oamenilor de presa , din Giurgiu, din Romania, de pretutindeni! La cat mai mula siguranta si la cat mai putina cenzura!

-Ai citit presa ?
Cu aceasta intrebare incepea un nou episod din seria al BD ( Brigada Diverse)
-Nu . CARE presa?
Intrebarea , izvorata din naivitatea personajului Patraulea interpretat de Jean Constantin, era absolut legitima pentru orice roman in perioada comunismului.
-Presa noastra de ziare , este raspunsul care distinge clar, ca o palma data peste cenzura instalata, faptul ca nu este vorba de un mecanism de presare la propriu , ci mai degraba de presiune…

Umorul naiv de suprafata si interpretarea magistrala a unor indragiti si binecunoscuti actori ai vremii face sa treaca umorul amar din subsidiar; aproape urlet ,aproape soapta.

Si tot ca un strigat , tot ca un semnal , nu mai tarziu de 25 aprilie anul acesta , scriam intr-un articol ca România se află pe locul 44 în World Press Freedom Index 2018, în presa românească existând îngrijorări cu privire la cenzura politică. Articolul se afla aici https://giurgiu-tribune.ro/2018/04/25/n-romania-exista-ingrijorari-privind-cenzura-politica-tara-noastra-se-afla-pe-locul-44-in-world-press-freedom-2018/ si il reluam odata cu sarbatorirea zilei de 3 mai, zi in care este sarbatorita “Ziua mondială a libertăţii presei “

Tema generală este axată pe accesul la informaţie, cu accent pe libertatea de informare şi protejarea libertăţii presei faţă de cenzură, dar şi garantarea siguranţei jurnaliştilor online şi offline.
La multi ani tuturor oamenilor de presa , din Giurgiu, din Romania, de pretutindeni! La cat mai mula siguranta si la cat mai putina cenzura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *