La orice oră de curs este important sufletul

As vrea sa mai fiu elev sau sa fiu profesor sau orice … , numai sa aiba legatura cu scoala , sa ma pot duce in prima zi in curte , sa aud fosnet de ghiozdane si cordelute , sa vad aranjarea pe clase , bucuria reintalnirii dupa o vara.
La ore , in salile racoroase , sa ne deprindem greu cu noul program, dar totul sa se bazeze pe bunavointa … si o mica relaxare , prilej de amintiri si melancolii , sa se instaleze domol.
A invata nu inseamna a impune si excelenta academica trebuie sa fie consecinta unei afinitati si nu a unei constrangeri. Giurgiu , indiferent cum este clasat , a dat valori imense intregii lumi. Nimic nu conteaza mai mult decat ceea ce faci dupa ce obtii rezultatele , oricare ar fi ele.
Este important sufletul , la orice ora de curs. Copilul nu va alerga bine, adolescentul nu va descifra trigonometria si algebra daca nu li se va sadi dorinta de a face totul din dragoste si in modul cel mai firesc , nu pentru o recunoastere in catalog.
Cred ca a fi elev si a fi dascal reprezinta doua toarte ale aceleiasi amfore. Una singura nu va putea niciodata ridica vasul grec fara a nu ii varsa pretioasa licoare.
Doctorul de Suflete
13 Septembrie 2020
Franta

One thought on “La orice oră de curs este important sufletul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *