”La Popa” și ”DEJA VU” – închise temporar de OPC Giurgiu

În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la diverși operatori economici din județ, ca urmare a unor mesaje primite în mediul online de la consumatori.

Astfel, la 7operatori economici din judetul Giurgiu, au fost constatate abateri de la legislația în vigoare. Operatorii controlați au fost:

  • DIPLOMAT GARDEN SRL, Giurgiu – autoservire ,,La Popa ,,
  • RESTAURANT DÉJÀ VU COMPLEX SRL, Giurgiu
  • FOR SINGLE KARAMY SRL, sat Frătești ,com Frătești – magazin alimentar
  • PROFI ROM FOOD SRL, sat Florești, com. FloreștiStoenești – market
  • MEGA IMAGE SRL, com. Ghimpați
  • LA BARIERA MAGAZIN MIXT SRL, Giurgiu – magazin alimentar
  • MEGA IMAGE SRL, com. Ogrezeni

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat diferite sancțiuni, după cum urmează:

  • 17 amenzi contravenționale, în valoare totală de 210.000 lei
  • 3 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de peste 2.000lei
  • propunerea închiderii temporare a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni pentru operatorii Autoservirea ,,La Popa,, și Restaurantul DÉJÀ VU COMPLEX SRL.

 

Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost:

  • Comercializarea legumelor și fructelorf ăr ăinformații complete (țara de proveniență și clasa de calitate),caracteristici calitative neconforme
  • Comercializare aunor preparate din carne cu caracteristici neconforme: suprafață lipicioasă, miros nespecific produsului, fără etichete de identificare și caracterizare
  • Comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită
  • Comercializarea unor produse fără preț afișat sau cu ambalaje deteriorate
  • Utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, cu grilajele ventilatoarelor cu strat grosier de praf, garnituri de etanșare degradate,rugină și resturi alimentare
  • Folosirea unor incinte neigienizate (bucătării), cu pereți și paviment necurățați sau degradați (plăci de gresie fisurată, spartă sau lipsă)
  • Comercializarea unor preparate calde expuse la temperaturi necorespunzătoare – mai mici de +60 grade C și fără protecție sanitară împotriva insectelor, praf
  • Utilizarea, înbucătărie, a unor ustensile degradate/interzise
  • Folosirea unei instalațiiel ectrice degradate
  • Utilizarea unor hote, burlane,cuptoare negienizate, cu grăsime arsă, resturi de produse
  • Lipsa monitorizării zilnice a temperaturilor din spațiile frigorifice
  • Informarea incompletă a consumatorilor privind utilizarea unor materii prime care provin din produse decongelate sau referitoare la prezența ingredientelor cu efecte alergene/intoleranțe
  • Utilizarea unor mijloace de măsurare neverificate din punct de vedere metrologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *