Lansare cu cântec de ziua maestrului Narcis Coman

Fotbalistul anului 1978, marele portar giurgiuvean, maestrul Narcis Coman împlinește azi 75 de ani. Viața sa, o continuă aventură a fost inserată în paginile unui roman, în 2017, intitulat ”Narcis Coman-prin viață fără mănuși” al cărui autor este Gelu Brebenel.

Acum, la patru ani distanță, de ziua maestrului, romanul dedicat lui Narcis Coman  a văzut din nou lumina tiparului, de data aceasta parte a Colecției ”Biblioteca Giurgiuveană” din cadrul Bibliotecii Județene I.A. Basarabescu.

A fost o lansare cu cântec al noului tiraj, la care au asistat prieteni, oficialități și cunoștințe de-ale maestrului Narcis Coman, artistul Tică Lumînare fiind responsabil de acordurile de chitară care au creat o atmosferă festivă.

”Prin viață fără mănuși” este o carte, așa cum scrie și în prefața semnată de Ionel Muscalu, a omului liber de la Dunăre care nu a fost nici comunist, nici politruc, ci doar un fotbalist care și-a dorit să crească, să devină, să confirme, uneori speriat că eșecul îi va curma brusc viața de sportiv.

Ziaristul (n.r. Gelu Brebenel) nu se străduie să scrie vreun eseu, nu caută să mitizeze prin cuvinte, nu ascunde sub draperiile vorbei, ci devoaleză legenda din povestirea directă…(…). Gelu nu vorbește despre epoca aceea judecând-o, ci numai despre un uriaș care a ales să lupte cu mâinile goale, ca luptătorii antici în jocul vieții și al devenirii sale, în marile arene ale gladiatorilor moderni.” – Ionel Muscalu

Să ne trăiești, maestre!!!!

 

One thought on “Lansare cu cântec de ziua maestrului Narcis Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *