Liberalii au nou lider. Nicolae Ciucă a fost ales președinte al PNL

Duminică, la Palatul Parlamentului, a avut loc Congresul Extraordinar al Partidului Național Liberal pentru alegerea noului președinte al partidului.

Actualul premier, Nicolae Ciucă a fost singurul candidat la aceasă funcție, după ce fostul lider Florin Cîțu și-a depus demisia. 

Din 1.120 de voturi exprimate, 1.060 au fost pentru alegerea lui Niclae Ciucă și 60 au fost anulate, potrivit rezultatelor anunțate după numărarea voturilor.

Remarcabil a fost discursul liderului PNL Giurgiu, Dan Motreanu care a precizat că ” poate în vremuri normale, la un congres PNL, ar fi fost mai mulți candidați”.

Suntem din nou la un congres al PNL după doar şase luni de zile. Unii ar spune că e prea repede, dar cei mai mulţi spun că de fapt este prea târziu. Cred că oricare ar fi motivul unui congres, chiar dacă unii dintre noi îl ştiu, cred că toţi cetăţenii şi membrii PNL merită un răspund mai clar, de ce a fost nevoie de un congres al PNL la numai şase luni. Întotdeauna PNL, atunci când a crezut şi a simţit că este o criză a leadershipului partidului, a acţionat rapid, ferm, principial, pragmatic, pentru a da o nouă şansă PNL, pentru a recredibiliza partidul. Aşa s-a întâmplat şi în anul 2002, când în fruntea PNL a fost adus şi ales Theodor Stolojan, aşa s-a întâmplat şi în 2014, când în fruntea PNL a fost ales cel mai bun primar al României, Klaus Iohannis. Şi unul şi celălalt aveau mai degrabă o carieră profesională puternică şi solidă, decât una politică. Şi unul şi celălalt au reuşit să creeze proiecte politice importante care au dus la câştigarea de către PNL a multor alegeri. Şi unul şi celălalt au rămas în şi alături de PNL, spre deosebire de alţi lideri cu ADN şi pedigree liberal, care astăzi nu se mai află alături de noi”, a mai afirmat Motreanu.

Prim-ministrul a candidat la funcţia de preşedinte al PNL cu moţiunea intitulată „Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică”.

În document, Ciucă a vorbit despre dezvoltarea şi modernizarea României, argumentele pentru o Românie puternică, fundamentele reclădirii încrederii, cetăţeanul în centrul preocupărilor PNL, reconectarea la profesionalism, elite şi meritocraţie, guvernarea de mare coaliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *