Liderii PNL de la Giurgiu, întâlnire de lucru la Ministerul Agriculturii

Împreună cu deputatul Alexandru Andrei, cu reprezentantul cooperativei de legume ,,Bioprod”, Constantin Stoica, liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a avut o întâlnire la Ministerul Agriculturii, cu ministrul Adrian Oros și cu Secretarul de Stat, Gheorghe Ștefan.
Potrivit ministrului Oros, ajutorul de stat pentru subvenţionarea accizei la motorina utilizată în agricultură va continua până la finalul anului 2023.
 Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va finanţa în continuare programul „Usturoiul”, precum şi programul pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele tradiţionale, Bazna şi Mangaliţa.
De asemenea, va continua programul de ajutor de minimis pentru susţinerea apicultorilor.
Ministrul Oros ne-a informat că programul ,,Tomata” devine programul ,,Legume în spații protejate”, acesta a precizat ca este o măsură gândită ca sprijin pentru toți legumicultorii care cultivă legume și va fi extinsă pe lângă tomate și pentru alte legume precum vinete, ardei gras, varză, castraveți.
Ministrul Agriculturii ne-a informat că are în vedere sprijinirea cooperativelor, acordând o atenție specială celor din zona legumicolă, pentru a încuraja asocierea și pentru a le face mai productive, mai competitive și mai puternice în negocierile cu retailerii.
 Nu în ultimul rând, am abordat problema refacerii sistemului de irigații, ministrul Oros a promis că în bugetul anului 2021 sigur vor fi alocate sume pentru modernizarea sistemului de irigații Giurgiu- Răzmirești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *