Liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu, vot împotriva unei alianțe cu PSD

Aseară, liderii liberali prezenți la ședința Biroului Permanent Național au supus la vot intrarea la guvernare a PNL alături de PSD.

Au fost lideri ai organizațiilor din țară care și-au exprimat ferm dorința de a guverna alături de social democrați, dar și lideri care au avut discursuri dure la adresa președintelui PNL, Florin Cîțu, urmate de voturi împotriva unei alianțe cu cel mai aprig dușman politic.

Printre cei care l-au criticat pe Cîțu și care au votat împotriva unui posibil USL este liderul liberalilor de la Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, care i-a reproșat lui Florin Cîțu și Dan Vâlceanu că după ce s-au declarat cei mai mari adversari ai PSD, vin acum acum să propună o alinață cu PSD.

Dacă vreți să faceți guvernare alături de PSD, voi nu sunteți credibili, asta pentru că ați pozat în cei mai mari adversari ai PSD, inclusiv la Congresul PNL. Nu puteți, voi, cei care v-ați erijat în cei mai mari adversari ai PSD să veniți acum să propuneți să negociați o înțelegere cu PSD. Le-aș sugera să lase pe alții să negocieze cu PSD. Florin Cîțu și restul au întors partidul cu 360 de grade, după ce timp de 7 ani s-a încercat să se contureze profil anti-PSD, iar acum nu mai există nimic în comun cu PSD.

Acum, avem și două partide anti-sistem, unul pe rural, celălalt pe urban și riscăm să ne confunde electoratul cu PSD, iar oamenii nu vor prefera niciodată o copie ci originalul. ”– a spus Motreanu.

Împotriva unei alianțe cu PSD au mai votat liderii PNL Covasna, Dîmbovița, Bistrița, Brașov, Brăila, Bihor, Constanța, Tulcea și toți liderii PNL din capitală cu excepția liderului PNL Sector 3, care a votat pentru.

Au fost și organizații care s-au abținut de la vot sau care nu au participat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *