„Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”- simpozion pentru promovarea practicilor de lucru sănătoase

 

Administratorul public al județului, Cristian Grătianu, a participat marți, 24 octombrie, la deschiderea unui simpozion organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM) Giurgiu, cu tema „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”.

Simpozionul se desfăsoara in perioada 24-25 Octombrie , la Casa Comana.

In cadrul evenimentului vor fi prezentate o serie de lucrări elaborate de către specialiști în securitate și sănătate în muncă din cadrul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă Giurgiu, Brăila, București, Ilfov, Dâmbovita, Prahova, Călărași, Teleorman, Ialomița și Constanța.

„Consiliul Județean Giurgiu s-a poziționat ca și partener al ITM Giurgiu în organizarea acestui simpozion, dar și al altor activități similare. Ne dorim să sprijinim cât se poate orice acțiune privind securitatea și sănătatea în muncă.
Chiar dacă Giurgiu nu mai are industria de altă dată, conceptul se păstrează, riscurile nu au scăzut, ci s-au adaptat noilor cerințe din diversele domenii de activitate”, a spus, printre altele, administratorul public al județului Giurgiu, Cristian Grătianu.

Simpozionul de la Comana poartă denumirea unei campanii derulate de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă și își propune să evidențieze importanța unei abordări care să tină seama de toate etapele vieții, și în special, de promovarea practicilor de lucru sănătoase în rândul lucrătorilor tineri și crearea unor condiții de muncă adecvate ce conferă durabilitate vieții profesionale și asigurarea îmbătrânirii în condiții bune de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *