Lucian Florea este managerul societății REOS PRODUCTION – o companie din Giurgiu, cu clienți în toată lumea și angajați în majoritate tineri.
Deși are foarte multe comenzi de onorat, respectarea graficului devine din ce în ce mai complicată, din cauza lipsei forței de muncă, în special a celei calificate.
Este și motivul pentru care, în prezent, societatea REOS susține logistic și financiar o clasă profesională și una pentru învățământ professional dual, în speranța ca la finalul anilor de studio să aibă angajați calificați.
Pentru că spijină foarte mult această formă de învățământ, managerul Lucian Florea s-a alăturat ca partener al ”Campusului politehnic regional”.
Deși s-a declarat extrem de dezamăgit de votul de respingere a proiectului din ședința Consiliului Local, Lucian Florea ne-a oferit câteva dintre argumentele pentru care existența campusului profesional la Giurgiu nu poate fi amânată.
”Realizarea Campusului politehnic regional la Giurgiu este un proiect de mare viitor și țănând cont că și Universitatea Politehnică s-a alăturat în acest Consorțiu, îi dă proiectului o mare valoare.
Noi suntem într-o strânsă colaborare, având în vedere că suntem pe același domeniu de Electronică cu Politehnica, iar la acest proiect am lucrat împreună pentru laboratoare, pentru echipamente, pentru tot ceea ce trebuie realizat în campus.
Chiar dacă, pentru mine, pe moment, nu va exista niciun câștig financiar, pe viitor vom reuși să-i determinăm pe tinerii din Giurgiu să nu mai plece. Vom reuși să-i formăm, să-i educăm și sper, chiar și cele două clase pe care le susțin, ca măcar 10% dintre actualii elevi să rămână în fabrică.
S-a înțeles greșit că pentru proiectul campusului profesional ar fi vorba doar despre copiii din municipiu. Nu, este un proiect regional, cu implicarea județelor Giurgiu, Teleorman și Călărași. Trebuie să se știe că elevii vor avea transport gratuit, masă, cazare, practică la locul de muncă, așa cum eu deja fac în prezent cu copii pe care îi aduc din mediul rural pentru a învăța meserie.
Faptul că acest campus se vrea a fi realizat la Giurgiu reprezintă un mare avantaj. Suntem cel mai aproape de capitală, infrastructura ne ajută, iar investitorii pot veni oricând, dacă noi vom pregăti forță de muncă bine calificată.
Eu de exemplu, ca partener de consorțiu vin cu o cofinanțare de 100.000 de euro, bani care în următorii 5 ani nu îmi vor aduce niciun beneficiu, însă după ce elevii vor primi calificare prin intermediul acestui campus, acești bani se vor transforma în milioane, pentru că îmi vor crea forță de muncă.
Dacă Giurgiu pierde acest consorțiu, este un oraș șters. Nu stăm bine nici demografic, nici din punct de vedere al forței de muncă, așa că, dacă pierdem această ocazie, în 10-15 ani Giurgiu va deveni un oraș de pensionari.”
Nicoleta Pană
Am răspuns acum 4 zile pe FB ca acest lucru nu este electoral . Este Viitor pentru Viitor . Altfel suntem sortiți dispariției fără Educație !!!!
Felicitari d nul Lucian,sunteti printre putinii oameni(pate chiar singurul) care face ceva ptr oraselul asta!👏👏👏👏👏
Poate mai sunt persoane care se gandesc,dar nu fac nimic concret.
Va doresc mult succes!