web analytics
Giurgiu-Tribune

Ludovic Orban: Să stabileşti cu nici două luni înainte de 1 ianuarie 2018 nişte măsuri fiscale ,încalcă şi Legea finaţelor publice. PSD riscă să pună pe butuci economia.


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, marţi 07.11.2017 la Adevărul Live, despre revoluţia fiscală anunţată de Guvernul Tudose, legile Justiţiei, dar şi despre tensiunile din interiorul formaţiunii liberale.

In partea a doua a interviului , liderul liberal spune ce va face PNL in cazul in care va fi adoptata Ordonanta de Urgentă pe măsurile fiscale, daca exista tensiuni in PNL si cum se poziționează partidul pe care il conduce fata de decizia înfiinţării direcţiei speciale pentru controlul procurorilor si judecătorilor.

Urmăriți răspunsurile mai jos intr-un interviu acordat Adevarul Live de către Ludovic Orban;

Adevaru Live: Dacă va fi adoptată Ordonanţa de urgenţă pe măsurile fiscale ce faceţi?

Ludovic Orban: Vom sesiza Avocatul Poporului pentru a ataca la CCR. Singurul care poate contesta e Avocatul poporului. Mărturisesc că n-am mari aşteptări de la Avocatul Poporului. Ei au nevoie de ordonanţă pentru că trebuie să vină cu legea bugetului de stat. Să stabileşti cu nici două luni înainte de 1 ianuarie 2018 nişte măsuri fiscale încalcă şi Legea finaţelor publice. PSD riscă să pună pe butuci economia.

Nu cred în aşa-zisa dipustă dintre Dragnea şi Tudose. Tudose a fost tot timpul apropiat de grupul Drganea, e de fapt marioneta grupului care conduce PSD. Dacă nu-i convine politica PSD, să-şi dea demisia

A.L. :Vă aşteptaţi să câştigaţi aşa de uşor la Deva?
L.O.: Lucrul esenţial după alegerile de duminică e că am câştigat la număr de voturi, am avut un procent peste. Iar la Deva i-am zdrobit.

A.L.:Despre domnul Oancea s-a spus că şi-a trimis la un examen şoferul..:
L.O.: S-a reîncălzit o ciorbă care a mai fost reîncălzită până acum de 10 ori. PSD l-a atacat pe domnul Oancea în campanie cu această temă. Oancea este un om apropiat de oameni, foarte uşor accesibil. A fost din casă în casă, cunoaşte foarte bine problemele municipiului Deva. E un om serios, plăcut.
El este liberal de 20 şi ceva de ani. A fost dat afară din PNL. Trebuia să fie candidatul PNL dinainte, când a fost preferat Mărginean. E un liberal autentic. A luptat pentru promovarea ideilor liberale.

Sunt şanse să treacă legea de alegere a primarilor în două tururi
Partidul care ţine balanţa e UDMR. ALDE e înclinat să voteze, dar nu ştiu ce ordin va da Tăriceanu. E şi în interesul lor. Partidul care ţine balanţa e UDMR. ALDE e înclinat să voteze, dar nu ştiu ce ordin va da Tăriceanu. E şi în interesul lor. Noi ne vom bate pentru sistemul în două tururi, deşi s-ar putea ca în anumite localităţi să ne dezavantajeze. Primarul trebuie să aibă legitimitate.

A.L.:Ce tensiuni există între dumneavoastră şi prim-vicepreşedintele Iulian Dumitrescu?
L.O.:Niciuna. Nu m-a atacat. M-a lăudat. Asta a fost o interpretare. Nu este nicio dispută şi niciun fel de tensiune între mine şi Iulian Dumitrescu. Nu există niciun fel de problemă. Multe sunt speculaţii, ştiri pe surse. Este unul dintre colaboratorii mei cei mai apropiaţi. L-am susţinut pentru şefia grupului PNL.

A.L.:Aţi anunţat că-l demiteţi pe Florin Alexe, preşedintele PNL Sector 3. De ce?

L.O.:Am spus limpede că oricine va face blat cu PSD va pleca. La Sectorul 3 lucrurile sunt evidente. Nu mai pot accepta o asemenea situaţie. Noua conducere trebuie să acţioneze conform strategiei partidului: luptă om la om cu PSD. Dacă nu, demit şi următoarea conducere. Cu subiectul acesta nu mă joc. Fostul preşedinte al organizaţiei de tineret a fost pus şef al unei societăţi înfiinţate PSD. Alţi trei consilieri PNL asigură majoritatea de două treimi tocmai către proiecte care nu sunt liberale.

În societate există o opoziţie puternică faţă de legile Justiţiei. În special de la magistraţi.

Suntem categoric împotriva înfiinţării direcţiei speciale pentru controlul procurorilor şi judecătorilor. E o armă politică prin care PSD poate interveni în activitatea magistraţilor. Locul Inspecţiei Judiciare este în subordinea CSM. Care-i criteriul care stă la baza constituirii unui prag? Scoţi pragul din burtă? Nu există niciun fel de temei.

Chiar şi preşedintele Curţii Europene de Justiţie a spus că pragul nu e normal. Suntem cu ochii pe ei, pentru că ne-am fript o dată cu legea amnistiei şi graţierii. Cu ce face la Putere, PSD îşi scurtează mult timpul în care va sta la guvernare. Preferăm alegeri anticipate. O legitimitate reală poţi să obţii numai dacă primeşti votul oamenilor.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *