Magdalena Radu, Presedinta Asociatiei pentru Protectia Animalelor : Autoritățile locale ar trebui sa înființeze o comisie care sa sa verifice dacă se respecta legea cu privire la sterilizarea cainilor cu stapan.

Presedinta Asociatiei pentru Protectia Animalelor, Magdalena Radu, ne-a semnalat faptul ca in zona Steaua Dunarii din Giurgiu, cineva impuiaza frecvent caini din rasa Husky și apoi arunca puii ce nu corespund . Aceasta spune ca periodic in zona sunt gasiti abandonații pui de Husky si este de parere ca daca ar exista , conform legii, o comisie care sa controleze situatia cainilor fara stapan, numarul animalelor abandonate ar fi mult mai mic.
Legat de acest subiect, dar si de multe alte probleme ce vizeaza cainii cu si fara stapan, am realizat un interviu cu Presedinta Asociatiei pentru Protectia Animalelor, Magdalena Radu.

In randurile de mai jos va prezentam PARTEA INTAI A ACESTUI INTERVIU;

Reporter: Dupa toata experienta dvs. in ceea ce priveste combaterea abandonului animalelor de companie, care ar fi modalitatea cea mai sigura si cu cele mai bune rezultate in acest sens?

Magdalena Radu: Conform legii – in vigoare de mai mulți ani- autoritățile locale trebui sa înființeze o comisie care sa controleze situația câinilor CU STĂPÂN, mai exact, dacă aceștia au respectat legea cu privire la sterilizarea acestora! Amenzile sunt mari, dar, trebuie sa iau în calcul și faptul ca ne rugam de de oameni sa aduca animalele la castrat! Organizam castrari din 2006 în Giurgiu și totuși comoditatea și. …delicat spus “indolenta” multora duce la aceste rezultate! Sunt și oameni de buna-credinta, însă pentru restul, soluția este cea legala! Cetățenii au tot sprijinul nostru în acest sens, așteptăm și concurenta autorităților locale….Imi doresc o masa rotunda cu acestea.
R.: Ce proiecte aveti in cadrul asotiatiei pentru giurgiuveni?
M.R.: In primul rand doresc sa pot implica în castrarea animalelor cu sau fără stăpân toți medicii veterinari din Giurgiu! O facem pentru comunitatea în care trăim! Ii invit la proiectul O ZI PENTRU VOI! se adresează giurgiuvenilor, clienților lor. Si implica o zi în care fiecare cabinet contribuie la rezolvarea problemei animalelor fără stăpân prin organizarea de castrari gratuite pentru populatie!
Voi anunta cabinetele care doresc sa se implice la sfârșitul săptămânii viitoare!

R.: Cand vor fi facute aceste castrari? Unde vor fi facute?
M.R.: Vom efectua castrarile de obicei sambata, intr-o clinica mobila .In funcție de solicitări se vor stabili zonele in care aceasta va fi amplasată . Va functiona conform programarilor facute din timp. Oamenii pot da sms la nr. de tel.; 0733 483 669  cu nume și ce au de castrat. Noi facem calcule de la săptămână la săptămână și îi sunam înapoi pentru programare.
R.: Spuneti ca oamenii nu prea vin sa castreze animalele de companie…poate si teama ca animalul sa nu sufere, sa fie un criteriu?
M.R.: Inteleg ce-mi spuneti… unora a trebuit sa le explicam diferenta dintre castrare si eutanasiere. Dar va asigur ca aceasta operatie este foarte “safe” . Incizia este mica, “pacientii” primesc antibiotic  și calmant. Sunt folosite fire resorbabile, iar după ce își revin din anestezie nu mai au nevoie de nimic. Cu echipa cu care colaborez,am castrat mii de animale și nu am avut incidente. Doctorita este minunata și o iubesc mult. Este genul care nu si-a uzat dragostea.
R.: O cunoastem ?
M.R.: Nu e din Giurgiu… Carmen Pricop.Este…o iubesc efectiv.

Va urma…
Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *