Mai multe străzi din municipiul Giurgiu vor fi modernizate printr-un proiect european pâna în luna mai, 2023

Unul dintre proiectele câștigate și implementate de Primăria municipiului Giurgiu, ”Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană Central al municipiului Giurgiu” se află în etapa de evaluare tehnică în SICAP pentru atribuirea contractului de lucrări. Proiectul mai  include și amenajarea pistelor pentru biciclete, a traseelor pietonale și a spațiilor verzi dar și un sistem de manangement al traficului.

În cadrul acestui  proiect  vor fi reabilitate și modernizate străzile: 1 decembrie 1918 tronson 1, 1 decembrie 1918 tronson 2, Bd-ul 1907, Bd-ul CFR, Str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Strada Gării (porțiunea cuprinsă între sensul giratoriu de la Căprioara și sensul giratoriu de la Teatru de Vară),  Bd-ul I.C. Bratianu- tronson 1,Bd-ul I.C. Bratianu – tronson 2, Strada Libertății, Strada Mircea cel Bătrân,Strada Petre Ghelmez, Piața Gării, Șoseaua Prieteniei, Strada Tineretului, Strada Tudor Vianu.

De asemenea, proiectul include și amenajarea pistelor pentru biciclete, a traseelor pietonale și a spațiilor verzi. Și stațiile de transport public vor fi reamenajate și modernizate prin acest proiect . În plus va fi implementat și un sistem de manangement al traficului.

Șase  autobuze nepoluante dintre cele 13 ce urmează să fie livrate către Primăria Giurgiu în primăvara acestui an au fost deja achiziționate.

Contractul de finanțare are o valoare totală de aproximativ 51 milioane lei, iar termenul de finalizare a implementării este luna mai a anului 2023.

 

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *