Mai  puțin de 6% dintre autoritățile publice locale oferă burse elevilor

Un raport prezentat astăzi de  Societatea Academică din România și Avocatul Poporului privind bursele școlare acordate în anul școlar trecut arată că mai  puțin de 6% dintre autoritățile publice locale respectă dreptul legal al elevilor de a primi burse.

În peste 3.000 de localități din țară, elevii nu primesc burse școlare sau primesc doar o parte din acestea, a spus Alexandru Manda, coordonator advocacy în cadrul Societății Academice din România.

Societatea Academică Română face apel la primării să aloce bani pentru bursele elevilor, fie că vorbim de burse sociale sau burse de merit. Acesta le mai cere prefecților și inspectoratelor școlare să verifice dacă primăriile acordă astfel de burse pentru elevi.

Societatea Academică Română cere și Guvernului să stabilească un cuantum minim al burselor școlare, calculat în funcție de salariul minim pe economie, astfel încât să nu mai existe discrepanțe uriașe de la o localitate la alta, când vine vorba despre nivelul burselor.

În Municipiul Giurgiu au fost  acordate  35 burse de ajutor social pentru elevii școlarizați în cadrul Școlii Gimnaziale Speciale nr.1 Giurgiu în semestrul II al anului școlar 2019- 2020 și în semestrul I al anului școlar 2020-2021,

Cuantumul acestor burse a fost stabilit la suma de 100 lei/lună  .

Bursele de ajutor social se acordă elevilor, la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali. de regulă la începutul anului şcolar şi sunt revizuite semestrial, în funcţie de modificările intervenite în

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *