Maine este cea mai lunga zi din an. Nu uitati sa dati ceasurile inapoi cu o ora !

Romania trece la ora de iarna. In noaptea de sambata spre duminica ora 4 devine ora trei. Aceasta ar putea fi ultima data cand Romania schimba ora după ce Comisia Europeană a propus, la solicitarea Parlamentului European, renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa în 2019.

România trece duminică la ora oficială de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00, ceea ce va face ca ziua de 28 octombrie să fie cea mai lungă din acest an. CFR Călători a anunţat că schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare.
In ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 28 octombrie 2018, iar între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.                                    Numerotarea fusurilor începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich din Marea Britanie, către est. Pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale este ora fusului 1, iar a Europei Orientale, ora fusului 2.                                               România se află în fusul orar 2, iar Timpul Legal Român se aplică din ultima duminică a lunii octombrie până în ultima duminică a lunii martie, când România trece la ora de vară, iar diferenţa faţă de UTC este de trei ore.

Acesta ar putea fi ultimul an în care România schimbă ora, după ce Comisia Europeană a propus, la solicitarea Parlamentului European, renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa în 2019.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *